Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Filipinski kardinal Tagle na vrhu svetovne Karitas?

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 12. 05. 2015 / 06:22
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:23
Ustavi predvajanje Nalaganje
Filipinski kardinal Tagle na vrhu svetovne Karitas?

Filipinski kardinal Tagle na vrhu svetovne Karitas?

Volitve ta teden v Vatikanu, filipinskemu kardinalu v prid šteje dejstvo, da prihaja iz revne države.

Manilski kardinal, 57-letni Luis Tagle, je kandidat za morebitnega novega vodjo krovne organizacije Karitas. Kot je minuli konec tedna poročala katoliška agencija UCA News iz Bangkoka, ki se pri tem sklicuje na cerkvene vire, ima kardinal Tagle vso podporo celinskega združenja Karitas Azije in tudi sorodnih človekoljubnih organizacij na zahodu. Trenutni vodja krovne organizacije 165 narodnih združenj Karitas, 72-letni kardinal Oscar Rodriguez Maradiaga, se po osmih letih umika z vodilnega položaja. Danes se v Rimu pričenja zasedanje generalne skupščine Caritas Internationalis, ob tej priložnosti pa naj bi izvolili tudi Rodriguezovega naslednika.



Kardinal Tagle se je kot primerni kandidat za vodilni položaj svetovne človekoljubne organizacije med drugim izkazal tudi med urejanjem nujne pomoči ob naravnih katastrofah, ki so v zadnjih letih prizadele Filipine. Še pred imenovanjem za kardinala se je izkazal s svojim zavzemanjem za uboge. Poleg tega ima izkušnje z razvojnim delom in bi lahko na področju prava uveljavil nove poudarke.



Filipinskemu kardinalu v prid šteje dejstvo, da sam prihaja iz revne države, kot je v pogovoru za agencijo UCA News pojasnil poslovodja filipinske Karitas, Edu Gariguez. Delo človekoljubne organizacije se vrti okoli ubogih, eden izmed vidikov prenove katoliške Cerkve po mnenju papeža Frančiška pa je, da postane »Cerkev ubogih«, je še pojasnil Gariguez.

Vir: Kathpress
Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Prenovljena v Gospodu
Duhovnost
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh