Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Hojs: Prepoved verskih obredov v rdečih regijah

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 15. 10. 2020 / 10:26
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 15.10.2020 / 13:29
Ustavi predvajanje Nalaganje
Hojs: Prepoved verskih obredov v rdečih regijah

Hojs: Prepoved verskih obredov v rdečih regijah

Vlada je med ukrepi za zajezitev širjenja okužb sprejela prepoved vseh prireditev in zbiranja nad 10 oseb.

FOTO: Tatjana Splichal


Kot je na četrtkovi novinarski konferenci pojasnil notranji minister Aleš Hojs, je med novimi, zaostrenimi ukrepi za omejitev širjenja okužb z novim koronavirusom, ki jih je slovenska vlada sprejela na včerajšnji seji, tudi prepoved vseh prireditev in dogodkov (tudi tistih, ki so že pridobila soglasje NIJZ) ter zbiranj nad 10 oseb v sedmih »rdečih« regijah z najslabšo epidemiološko sliko (Gorenjska, Koroška, Osrednjeslovenska, Jugovzhodna Slovenija, Zasavska, Posavska in Savinjska), kar pomeni, da v teh regijah od petka, 16. oktobra 2020, od polnoči velja prepoved svetih maš in ostalih verskih obredov z ljudstvom (več kot 10 ljudi).

»Na žalost smo bili prisiljeni v rdečih regijah prepovedati vsa zbiranja, torej so prepovedani tudi verski obredi, pa tudi poroke, shodi, manifestacije. Rdeče regije so v tem smislu trenutno v karanteni,« je pojasnil minister Hojs. K maši bodo tako še naprej lahko šli v obalno-kraški, primorsko-notranjski, goriški, pomurski in podravski regiji. Slovenska škofovska konferenca (SŠK) bo sicer predvidoma danes objavila nova navodila slovenskih škofov, ki bodo usklajena z vladnimi ukrepi, veljati pa bodo prav tako začela v petek, 16. oktobra 2020.

In še o obisku grobov. »Eno od zelo življenjskih vprašanj je že tudi spomladi bilo, kako je z obiski grobov. Obiski grobov so zelo osebne narave, kjer običajno ne prihaja do stikov in jih lahko štejemo pod nujno izjemo. Seveda pa tudi tako gibanje v čim večji meri odsvetujemo, saj je morda tudi z obiskom grobov možno počakati dva, tri tedne. Ni pa seveda obisk groba v sosedni regiji, v kolikor imate tam pokopane sorodnike, prepovedan,« je pojasnil minister Hojs.


Kupi v trgovini

Oče, zgodi se tvoja volja
Molitveniki
1,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh