Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kaj brati v postnem času?

Za vas piše:
Katja Cingerle
Objava: 25. 02. 2015 / 09:28
Oznake: Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 23.03.2023 / 08:47
Ustavi predvajanje Nalaganje
Kaj brati v postnem času?

Kaj brati v postnem času?

Pri založbi Družina smo izbrali knjige, ki so primerne za postni čas.

Pri založbi Družina smo izbrali knjige, ki bodo poglabljale razmišljanje ob postnem času. V njih boste našli duhovne misli in premišljevanje o Jezusovem trpljenju in seveda križev pot. V komentarjih pa lahko predlagate še kakšno drugo, ki se vam zdi primerna za dneve pred veliko nočjo.

Postni izleti

V knjigi Postni izleti se bomo odpravili na šest romanj po Sloveniji, vsako romanje nas popelje v drugo škofijo oziroma nadškofijo. Med potjo lahko molite križev pot, ki je dodan knjigi, pojete postne pesmi ali pa v miru razmišljate o svoji poti, veri in življenju.






Pogovori z Bogom

Pri povezanosti z Bogom vam lahko pomaga jo Pogovori z Bogom, v katerih se zaupamo Bogu, spregovorimo o svojih težavah, hrepenenju in vsakodnevnih skrbeh.






Križev pot s papežem Frančiškom

Molite križev pot s svetim očetom. V knjigi Križev pot s papežem Frančiškom, ki nosi podnaslov Kristusovo obličje, obličje človeka, skupaj s svetim očetom spremljajmo Jezusa na njegovi poti na Golgoto. Objavljena besedila so iz križevega pota, ki ga je vodil papež Frančišek v rimskem Koloseju 18. aprila 2014. Papež nam v knjižici razodeva skrivnosti zveličavnega trpljenja in nas vodi po pravi poti.




Sedem Jezusovih besed na križu

Globoko krščansko premišljevanje o zadnjih Jezusovih besedah pred smrtjo na križu najdemo v knjigi Sedem Jezusovih besed na križu, ki jo je napisal kardinal Godfried Dannells. V knjigi obravnava resno, poglobljeno razmišljanje o velikem tednu, na koncu katerega nas čaka veselje – velika noč.





Post brez muk

Med postom je čas za očiščenje duha in telesa. V priročniku Post brez muk najdemo stare modrosti, ki so še vedno veljavne, različne vrste posta, ki jih je priporočala že sveta Hildegarda iz Bingna, in se naučimo, kako so lahko preproste stvari dobre in zdrave.




Velikonočni prti

V postnem času se pripravljamo na veliko noč, ko se bomo veselili Jezusovega vstajenja in svoje domove praznično okrasili. V knjigi Velikonočni prti boste našli ideje za vzorce, primerne za prte, ki jih boste položili na praznično mizo.





Prva velika noč

Naj vaši otroci spoznajo skrivnost velike noči na igrivo - skozi naloge iz knjižice Prva velika noč, v kateri bodo našli tudi nalepke.






Magnificat

Postno razmišljanje o veri, trpljenju in velikonočni skrivnosti pa vam prinaša tudi nova številka Magnificata, v kateri boste lahko v drugi polovici meseca vsak dan prebrali sonet o razmišljanju o križevem potu, vseh štirinajst postaj pa sestavlja pravi sonetni venec, ki se seveda konča z magistralom. »Naj naša zemlja in naš post obrodita dobre sadove!,« je zaželel urednik slovenske izdaje Magnificata br. Miran Špelič.

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh