Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kaj je treba povedati?

Za vas piše:
K. C.
Objava: 04. 11. 2015 / 09:54
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:26
Ustavi predvajanje Nalaganje
Kaj je treba povedati?

Kaj je treba povedati?

Politično dogajanje v samostojni Sloveniji in položaj kristjanov je razčlenil Jože Strgar v knjigi Treba je povedati.
Slovenci letos praznujemo 25 let samostojnosti. V teh letih smo se morali spoprijeti s kar nekaj izzivi.

Politično dogajanje od rojevanja samostojne države do današnjih dni in položaju kristjanov v družbi je razčlenil Jože Strgar v knjigi Treba je povedati. V njej so zbrani t. i. prispevki za poznavanje časa in ljudi, kot je nekdanji vodja koalicije Prebudimo Slovenijo podnaslovil svoje delo. Zapiski so nastajali več let.

Ponižnost in krotkost da, zaspanost in lenoba ne

Novi voditelj pobude Prebudimo Slovenijo Jože Mlakar je knjigo dozdajšnejga voditelja Jožeta Strgarja pospremil z besedami: »Čeprav morata biti prepoznavni vrlini vsakega kristjana ponižnost in krotkost, pa nas to ne sme zapeljati v zaspanost in lenobo. Ponižnost in krotkost imata smisel, če ju spremlja pogum. Pogum, da se upremo krivici, zatiranju in zapostavljanju.«

Za aktivne državljane

»Stvarni dogodki iz zgodovine nas učijo, da je v izredno zapletenih družbenih razmerah potrebno tudi kaj narediti, sicer bomo z njimi morali še naprej živeti. Predvsem je treba razlikovati dobro od manj dobrega, ali bolje, manj slabo od bolj slabega. Kako se jim izogniti ali vsaj omiliti, si moramo pomagati tudi z zgodovinskimi izkušnjami,« je prepričan Jože Strgar, ki hoče z izdajo knjige Slovence spodbuditi, da postanejo aktivni državljani, razmišljajo o družbi, prispevajo, kolikor lahko, se udeležujejo volitev in se tako potrudijo pri obnovi domovine.


Jože Strgar je knjigo predstavil tudi na zboru kristjanov in ljudi dobre volje.

Foto: Bogomir Štefanič

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh