Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kardinal Rode bo predstavil papeža Frančiška

Za vas piše:
Ksenja Hočevar
Objava: 15. 07. 2013 / 10:16
Oznake: Družba
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:12
Ustavi predvajanje Nalaganje
Kardinal Rode bo predstavil papeža Frančiška

Kardinal Rode bo predstavil papeža Frančiška

Kardinal Rode, ki se z novim papežem pozna že desetletja, bo v četrtek, 18. julija, ob 11. uri, predstavil svojega dolgoletnega osebnega prijatelja in knjige o njem.

V prvih stotih dneh pontifikata papeža Frančiška je v svetu o njem izšlo stotine knjig, pri založbi Družina so za zdaj izšli trije prevodi – dva od njih sta svojevrstni biografiji o papežu Frančišku, tretji prevod pa je knjiga premišljevanj Odprt um, verujoče srce, ki jo je sedanji papež napisal še kot buenosaireški nadškof.

FRANČIŠEKThomas J. Craughwell
FRANČIŠEK, papež s konca sveta
V knjigo priznanega pisca Thomasa J. Craughwella s papeževim izčrpnim življenjepisom in več kot šestdesetimi fotografijami – tudi celostranskimi! – iz njegove mladosti, duhovniških, škofovskih in kardinalskih let ter izvolitve na Petrov sedež, je kardinal Rode napisal predgovor. »Moli zame po slovensko!« je rekel papež Frančišek našemu kardinalu takoj po izvolitvi, le nekaj tednov kasneje pa ga je povabil tudi k sebi na avdienco. »Ob koncu skoraj uro trajajočega srečanja mi je naročil, naj katoličanom v domovini izročim izraze njegove naklonjenosti in spoštovanja ter njegov blagoslov,« je zapisal kardinal Rode v predgovoru v knjigo Frančišek, papež s konca sveta.

FRANČIŠEKAndrea Tornielli
JORGE MARIO BERGOGLIO
Frančišek – življenje, ideje, misli
Tudi dolgoletni časnikar italijanskega dnevnika La Stampa in spletne strani Vatican Insider, pa tudi avtor številnih knjig o Janezu Pavlu II., Benediktu XVI. in papežih 20. stoletja, priznani vatikanist Andrea Tornielli je v dveh tednih po izvolitvi o novem papežu napisal knjigo. Kardinala Begoglia je priznani vatikanski novinar večkrat srečal med njegovimi obiski v Rimu. »Zato mi ni bil nepoznan. Bral sem njegove intervjuje, enega sem z njim opravil tudi sam; prebral sem nekaj njegovih knjig in iz tiskovnega urada buenosaireške nadškofije sem redno prejemal njegove homilije in pastoralna pisma. Zato mi je bilo laže napisati knjigo v tako kratkem času,« je ob izidu slovenskega prevoda za Družino povedal Tornelli. Če zgornjo knjigo odlikujejo predvsem dragocene fotografije iz papeževih otroških let do pozdrava na balkonu vatikanske palače, v knjigi vatikanskega novinarja najdete odgovore na številna vprašanja o življenju in idejah človeka, ki v zadnjih stotih dneh preseneča svet s svojo preprostostjo in skromnostjo.
ODPRT UM, VERUJOČE SRCE
Jorge Mario Bergoglio
Odprt um, verujoče srce
Knjig, ki so jih napisali različni avtorji – od biografov do novinarjev – o papežu Frančišku, je v prvih stotih dneh pontifikata izšlo zelo veliko. Redkejše, zato dragocenejše in bolj iskane pa so tiste, ki jih je napisal Bergoglio še kot nadškof in kardinal. Ena od njih je Odprt um, verujoče srce, ki je izšla v Argentini, v njej pa so zbrana premišljevanja, poučevanja in duhovne vaje škofa, ki je letos spomladi postal poglavar vesoljne Cerkve. »Knjiga je sad dolge poti premišljevanja in molitve in jo je zato potrebno brati počasi. Dati si čas je prvi pogoj za napredovanje v pomembnih stvareh,« je v predgovoru k španski izdaji napisal Maria Aracendo, nadškof mesta Vera Cruz. Odprt um, verujoče srce je prva papeževa knjiga v slovenskem jeziku!

Vabljeni

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh