Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kmalu v Vatikanu: frizer za brezdomce

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 30. 01. 2015 / 12:01
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:22
Ustavi predvajanje Nalaganje

Kmalu v Vatikanu: frizer za brezdomce

Mnogi brivci so navdušeno pristali, da bodo rimske brezdomce urejali brezplačno.

Nenehna prizadevanja Vatikana za pomoč brezdomcem se očitno ne bodo ustavila pri prhah: na Trgu sv. Petra naj bi zanje v kratkem odprli tudi brivski in frizerski salon. »Naša temeljna naloga je ljudem zagotoviti dostojanstvo«, je v pogovoru za italijansko agencijo ANSA pojasnil nadškof Konrad Krajewski, vodja vatikanske ustanove za apostolske nabirke.



Lani novembra so pričeli z urejanjem kabin za prhanje pod kolonadami na Trgu sv. Petra, nadškof Krajewski, ki projekt nadzoruje, pa si je poleg prh omislil še prostor za brivnico. Opaža namreč, s kakšno težavo se brezdomci lotevajo osebne nege, zaradi česar jih okolica zavrača, posledično pa se sami vnaprej bojijo negativnega odziva na njihovo podobo v javnosti.

»Človek mora biti urejen, obrit in lepo ostrižen, tudi zato, da se lažje izogne določenim boleznim«, je prepričan nadškof. »To pa je še ena storitev, do katere brezdomci običajno nimajo dostopa. Ni jim lahko vstopiti v običajno brivnico ali frizerski salon, saj se druge stranke ustrašijo, da bi se česa nalezle, uši ali garij, denimo.«

Pobuda bo »v pomoč in blagor celotnega mesta«, saj se brezdomci pogosto prevažajo z mestnimi avtobusi in s podzemno železnico in tako prihajajo v stik z drugimi ljudmi.

Mnogi brivci so navdušeno pristali, da bodo brezplačno urejali rimske brezdomce, med njimi je veliko dijakov zaključnih letnikov frizerske šole.

Brivnica za brezdomce bo odprta ob ponedeljkih, ko so brivnice po Italiji sicer tradicionalno zaprte. Uradno naj bi jo odprli v nekaj tednih.

Vir: CNA

Foto: CNA

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh