Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Knjige (tik) pred izidom

Za vas piše:
Mojca Purger
Objava: 21. 08. 2014 / 08:35
Oznake: Družba
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:15
Ustavi predvajanje Nalaganje
Knjige (tik) pred izidom

Knjige (tik) pred izidom

Katere knjige založba Družina pripravlja za začetek jeseni?

Pri založbi Družina je pred izidom pet knjig: dve bosta izšli že v prihodnjem tednu, tri pa v septembru. Spet bo lahko vsak našel zase branje, ki ga bo duhovno osvežilo in obogatilo!

Tik pred izidom sta dve knjigi:

Samo ljubezen ostane

Življenjska zgodba Chiare Amirante, ki nosi naslov Samo ljubezen ostane. Chiara Amirante je Italijanka, rojena leta 1966, ki mlade rešuje iz pekla ulice. Ustanovila je skupnost Nova obzorja, ki se je že razširila po svetu, in prinaša veselo novico o Jezusu Kristusu tistim, ki so ubogi predvsem na duhovnem področju. Življenje Chiare Amirante je polno čudežev in neverjetnih dogodkov, ki bi jim težko verjeli, če ne bi vedeli, da so resnični. Njena zgodba je napeta kriminalka o srečanjih s poosebljenim zlom, ljubezenska zgodba med dekletom in Bogom, je dokument o popolnem delovanju božje previdnosti. Ta knjiga je lahko za vsakega izmed nas žarek upanja. Še posebej pa jo namenjamo mladim, saj bo Chiara osrednja pričevalka na srečanju mladih v Stični, ki bo 20. septembra.

Škof Andrej Glavan o knjigi: »Življenjska zgodba Chiare Amirante je prava duhovna pustolovščina,
pretresljiva in skoraj neverjetna pripoved nekje med sanjami in resničnostjo. Dokazuje, kako neverjetnih del in hkrati preizkušenj, tako rekoč čudežev, je sposobno srce, ki se je brez pridržkov, z neomajno vero v božjo ljubezen, veselo in navdušeno predalo Bogu, da bi postalo orodje v njegovih rokah.


Vsiljivka v družini
Druga knjiga, ki bo izšla v prihodnjem tednu, pa je resnična zgodba pisateljice Tanje Mlakar z naslovom Vsiljivka v družini; Ko se prikrade demenca. Zgodba, ki je napisana po resničnih dogodkih, realistično prikazuje, kako se svojci dementnega bolnika soočajo s to hudo boleznijo. Vsiljivka v družini prinaša pomembno sporočilo o smislu trpljenja in o ljubeči skrbi za starejše.

Kratka vsebina: Mančina mama se začne čudno obnašati, vse bolj je pozabljiva in dogodke si napačno razlaga. V življenje razširjene družine se prikrade vsiljivka – Alzheimerjeva bolezen, demenca. Manca mora zdaj bolj kot prej skrbeti za vse bolj onemogle starše, zaradi česar je prizadeta njena družina: mož in odraščajoči hčerki. Vsak se mora odpovedovati samemu sebi za dobro drugega. Srečajo se z vprašanjem, ali naj dajo starše v dom za ostarele. Čeprav je bolezen huda preizkušnja, jih ne zlomi, ampak še bolj utrdi njihove medsebojne vezi in zaupanje v Boga. Vse, kar dobrega storijo iz ljubezni, se jim povrne.


Sveti Pavel za nepopolne
V septembru pa bo luč sveta ugledal dopolnjen ponatis knjige slovenskega duhovnika Aleka Zwittra Sveti Pavel za nepopolne. Knjiga, ki je prvič izšla v letu 2011 in je bila med slovenskimi bralci zelo dobro sprejeta, je lani izšla še v francoskem jeziku pri založbi Editions de l'Emmanuel. K nam prihaja dopolnjena izdaja duhovne knjige, ki jo bogati še poglobljena spremna beseda filozofa Gorazda Kocijančiča.

Gorazd Kocijančič v spremni besedi: »Duhovnost si radi zamišljamo kot način bivanja, ki presega naše zmožnosti in je onstran mere navadnega človeka nekakšen svojevrsten vrhunski šport. Kaj ostane nam, navadnim ljudem, ki česa podobnega nismo sposobni, a vseeno želimo osmisliti svoja življenja? Eden izmed odgovorov – odgovor, ki ga prek uvajajočega branja pisem apostola Pavla ponuja knjiga Aleka Zwittra – je pot nepopolnosti


Tviti papeža Frančiška
Knjižica prinaša izbor najlepših misli, ki jih je papež Frančišek sporočil svetu prek Twitterja. Razdeljene so v tematske sklope: Besede spodbude, Kako živeti po veri, Gradimo skupnost in Postanimo misijonarji. Knjižica bo nagovorila vse, ki si želijo pristno živeti svojo vero. Bo priročna spodbuda za dobroto, sprejemanje, upanje in iskanje svojega poslanstva na tem svetu. Papeževe tvite je prevedla in uredila Katarina Ropret.

»Svetost ne pomeni, da delamo izredne stvari, pač pa da običajne stvari delamo z ljubeznijo in vero.« Papež Frančišek




Oče naš
Nova otroška slikanica iz zbirke Bim bam moliti znam bo najmlajše naučila moliti Gospodovo molitev. Knjižica Oče naš otrokom približa molitev, ki nas jo je naučil Jezus. Molitev, ki se marsikateremu otroku zdi dolga in težko razumljiva, bo ob spevnih verzih Berte Golob in prisrčnih ilustracijah Daše Simčič postala najlepša molitev. Ko jo bodo prebirali na varnem v vašem naročju, bodo začutili lepoto svetosti in spoznavali Boga, ki je naš Oče.

Ko otroci začenjajo govoriti, naj se učijo tudi moliti!


Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh