Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Knjižni dar 2016

Za vas piše:
Katja Cingerle
Objava: 18. 11. 2015 / 13:02
Oznake: Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:26
Ustavi predvajanje Nalaganje

Knjižni dar 2016

Mohorjeva Celovec je v sredo, 18. novembra, predstavila Knjižni dar v letu 2016.

Mohorjeva Celovec je v sredo, 18. novembra, predstavila Knjižni dar v letu 2016.

Gre za tri knjige: Koledar, Pratiko in roman v zbirki Večernice.

V Koledarju so zbrani članki v pet tematskih sklopov Koroška, Iz zgodovine, Človek, narava in zdravje, Pisano branje in Znamenite osebnosti, kot so Julius Kugy, Janez Arnež in Berti v. Suttner, prvi ženski Nobelovi nagrajenki za mir. Tudi člankih o Koroški so zanimivi za Slovence v Sloveniji, so prepričani v založbi. Pisci spregovorili o spomini na drugo svetovno vojno, o kmečkih skrinjah, blagoslovih, jezuitih, ki so se zavzemali za slovenski jezik na Koroškem, srednjeveškem sodišču, prostovoljstvu v Angoli …

Hkrati pa svoje delovanje v letu 2015 predstavijo tri Mohorjeve družbe: Celovška, Celjska in Goriška. Koledar izhaja iz že 1958, ko ga je izdal Anton Janežič. Skozi njega tako lahko spoznavamo zgodovino širšega slovenskega območja.


Foto: Urban Cerjak

Pratika kot vsako leto ponuja veliko zabavnega branja in razvedrila s šalami in zgodbicami. Poleg tega so v njej pomemben informacije s cerkvenega vidika, o prazniki v Sloveniji in Avstriji, o vremenu, življenjskih vprašanjih in temah,k i so v minulem letu regionalno ali globalno zaznamovali minulo leto. V Pratiki lahko preberemo tudi o razvijanju slovenskega jezika in slovenskih inovatorjih, o katerih je Založba Družina izdala knjigo Slovenski ameriški izumitelji in inovatorji.

Knjigo za Večernice Kjer šelestijo breze je napisala Ivana Vatovec, ki je zbirko prebirala že od otroških let. V romanu je povzela zgodbo dekleta, ki si želi boljše življenje poiskati v Vojvodini, kjer si ustvari družino, a sreče ne najde, zato se vrne v Slovenijo. S to knjigo se je avtorica želela pokloniti materi, ki je po drugi svetovni tudi emigrirala v vojvodinski Banat.

Video predstavitve:




Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh