Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Mladi preplavili Stično

Objava: 19. 09. 2015 / 19:33
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:25
Ustavi predvajanje Nalaganje

Mladi preplavili Stično

V soboto, 19. septembra, so mladi iz vse Slovenije romali v Stično na 34. festival Stična mladih.

 

V soboto,19. septembra, so mladi iz vse Slovenije romali v Stično na 34. festival Stičnamladih, ki jo pripravlja Društvo SKAM – Skupnost katoliške mladine. Priorganizaciji sodeluje več kot 300 prostovoljcev. Nekateri so v Stično romali skolesi iz Štepanje vasi, mladi pa so se iz Litije odpravili kar peš. Skupaj jebilo na dvorišču cistercijanskega samostana okrog 6.000 mladih in več kot 160duhovnikov in škofov.

 

 

Mašo jedaroval ljubljanski nadškof metropolit Stanislav Zore, ki je v pridigi izrazilprepričanje, da si vsi želimo biti srečni, imeti čisto srce in gledati Boga. Namajicah in ličkih mladih je opazil veliko srčkov in jim zaželel, da bi veselje,ki so ga čutili ves dan, prenesli v vsakdanje življenje tako, da bi se njihovasrca vedno videla na sijočih obrazih. Ob koncu maše pa je blagoslovil križ SDM,ki se podaja na romanje po Sloveniji.

 

 

Temasrečanja »Blagor čistim v srcu, kajti ti bodo Boga gledali« (Mt 5,8). temeljina poslanici papežaFrančiška za mlade, ki jo je objavil za mednarodni svetovni danmladih, ki ga leta 2016 prirejajo v Krakovu na Poljskem. Izbral je evangelijskebesede: »Blagor čistim v srcu, kajti Boga bodo gledali« S tem papež Frančišekvabi mlade, da pogledajo v svoje srce, v njem okrepijo, kar je dobrega, inprosijo Gospoda, naj odstrani slabo. Kateheza pa je nosila naslov »poSPRAVLJENOSRCE«.

 

 

Gost zNizozemske Michel Remery je predstavil projekt Tvitajmo z Bogom, don DamirStojić, zagrebški študentski duhovnik, pa je nagovoril študente in mlade vpoklicih. Mladi so prejeli nov del prevoda Svetega pisma Življenje z Jezusom(Markov evangelij v sodobnem jeziku) in Bioetični priročnik za mlade.

 

 

 NaStični mladih je bila prvič v videu predstavljena revija #najst, ki je izšlaprav na ta dan.

 

 

Festivalvsako leto obišče med 5.000 in 8.000 mladih, ki na njem začutijo edinstvenoizkušnjo skupnosti, sprejetosti in bližine Boga. Oblikujejo ga glasba inanimacije, kulturno-umetniški program, molitev in praznovanje. Mladi se lahkoudeležijo nogometnega turnirja, likovnih in drugih delavnic, tržnice, adoracijein spovedi ter maše. Omogočen je bil tudi brezplačen voden ogled Muzejakrščanstva, zvečer pa so se mladi zabavali ob glasbi.

 

 

 

 

 

 

Foto: Tatjana Splichal

 

 

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh