Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Nadškof Stres svetovalec Papeškega sveta za kulturo

Za vas piše:
K. C.
Objava: 26. 04. 2018 / 12:31
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 26.04.2018 / 13:07
Ustavi predvajanje Nalaganje
Nadškof Stres svetovalec Papeškega sveta za kulturo

Nadškof Stres svetovalec Papeškega sveta za kulturo

To je osebno priznanje za nadškofa Stresa in celotno Cerkev v Sloveniji.
Apostolski nuncij v Sloveniji nadškof Juliusz Janusz je sporočil, da je papež Frančišek za novega svetovalca na Papeškem svetu za kulturo imenoval zaslužnega nadškofa Antona Stresa. Ta odločitev svetega očeta je po mnenju nadškofa Janusza osebno priznanje ne samo za nadškofa Stresa, ampak tudi za celotno Cerkev v Sloveniji.

Papeški svet za kulturo je bil ustanovljen, da bi spodbujal odnos med evangelijem in kulturo. Prav tako krepi odnose med Svetim sedežem in predsatvniki iz sveta kulture ter spodbuja dialog z različnimi sodobnimi kulturami.

Pred nekaj dnevi je nadškof Stres praznoval 50 let svojega mašniškega posvečenja. Takratni čas bil zanj izredno razgiban: 20. aprila 1968 ga je nadškof Jožef Pogačnik v zasebni kapeli ob pol sedmih zjutraj posvetil v duhovnika, naslednji dan je imel novo mašo na Brezjah, že čez dva dneva pa se je vrnil v Francijo, kjer je na pariškem Katoliškem inštitutu nadaljeval študij. Pogovor z nadškofom Stresom si lahko preberete v prilogi Družine Slovenski čas.


Kupi v trgovini

Vstopi v sveto pismo
Sveto pismo
27,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh