Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Novi in stari urednik v pogovoru

Za vas piše:
Katja Cingerle
Objava: 16. 11. 2017 / 09:32
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:38
Ustavi predvajanje Nalaganje
Novi in stari urednik v pogovoru

Novi in stari urednik v pogovoru

V Družini se poslavljamo od dosedanjega urednika Francija Petriča in pozdravljamo novega Boštjana Debevca.

Kot smo vam že v septembru sporočili, se mandat in delo na čelu tednika Družina dolgoletnega odgovornega urednika Francija Petriča z 21. novembrom po 25 letih uspešnega delovanja končuje. V novi številki Družine se tako od njega poslavljamo in pozdravljamo novega urednika tednika Družine in spletnega portala www.druzina.si Boštjana Debevca.

»Pustil si sled,« je v zahvali v imenu Cerkve na Slovenskem dolgoletnemu uredniku Družine Franciju Petriču zapisal škof Peter Štumpf. Besedo pa smo dali tudi dolgoletnemu uredniku. »Hvala za uspešno opravljeno delo, predvsem pa za korajžo, za vztrajnost, za pokončnost, za zvestobo!« pa je v uvodniku zapisal direktor Založbe Družina Tone Rode in vse korajžo, vztrajnost in pokončno držo zaželel tudi novemu odgovornemu uredniku Boštjanu Debevcu, ki se je o 25 letih urednikovanja osrednjega katoliškega tednika pogovarjal z odhajajočim urednikom.

V novi Družini preberite tudi, kaj sporoča papež svetu s poslanico za prvi svetovni dan ubogih in kaj zaporniški duhovnik Robert Friškovec slovenskim kristjanom ob tednu zaporov s sloganom Trudim se. Kdo so stalni diakoni in kakšno je njihovo poslanstvo, razkriva Janez Kurnik, skrbnik župnije sv. Barbare v Slovenskih goricah, ki meni, da diakoni niso nadomestek za duhovnike.

Na Mladem valu govorijo o »novinarskih racah«, sprašujejo pa se tudi, zakaj se mladim zdi Bog dolgočasen in zakaj so dobra dela pomembna za nebesa.

Na strani kulture predstavljamo knjižne bisere srednjega veka, ki so jih prikazali na Monaldovih dnevih v Kopru. Kristjanih v javnosti pa se spominjajo stote obletnice oktobrske revolucije.

V Galeriji Družina smo na novinarki konferenci spregovorili o novi knjigi duhovnika Janeza Zdešarja, domobranca, rešenega iz teharskega pekla. Alojz Rebula v Credu piše o minljivosti, ki je ni treba dokazovati, škof Franc Šuštar pa odgovarja na vprašanje, zakaj molimo za duše v vicah.

Nova Družina poleg reportaže iz župnije Tomaj prinaša še številna poročila in zanimivosti iz Cerkve doma in po svetu.

Vabljeni k branju!

Kupi v trgovini

Življenjske težave
Drugi priročniki
4,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh