Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Obiščite stojnico založbe Družina

Za vas piše:
Katja Cingerle
Objava: 20. 04. 2015 / 07:44
Oznake: Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:23
Ustavi predvajanje Nalaganje
Obiščite stojnico založbe Družina

Obiščite stojnico založbe Družina

V starem delu Ljubljane so se začeli Slovenski dnevi knjige. Svojo stojnico ima tudi založba Družina.

Prijazne prodajalke se srečujejo z bralci in jim pomagajo izbrati pravo knjigo.

V starem delu Ljubljane so se začeli Slovenski dnevi knjige. Svojo stojnico ima tudi založba Družina. Ponujamo vam veliko izbiro knjig – od knjižic za najmlajše do zgodovinskih, filozofskih, verskih in literarnih knjig.

VSE KNJIGE SE PRODAJAJO PO ZNIŽANI CENI! Zakon o enotni ceni knjige namreč na sejmih dopušča, da tudi najnovejše knjige lahko kupite ceneje. Založba Družina vam ponuja od 10 do kar 90 odstotkov popusta.

Slovesno odprtje je bilo v ponedeljek, 20. aprila, knjige pa boste lahko izbirali do petka. Vabljeni na Stritarjevo ulico v Ljubljani!

Smo še narod knjige?

Slovenski dnevi knjige so letos organizirani že 20-ič, njihov slogan je (iz)berimo!.

Ob odprtju so govorci opozorili na problematiko slovenskih založb, avtorskih pravic, prodaje knjig. Predsednik Društva slovenskih pisateljev Ivo Svetina se je ob težavah, v katerih se je znašla knjiga v neoliberalnem kapitalizmu, se spraševal, ali smo Slovenci res narod knjige. Ker pa je 23. aprila tudi svetovni dan knjige in avtorskih pravic, se je dotaknil še vprašanj avtorskih pravic, honorarja in mogoče dolžnosti prilagoditve. "Država mora pomagati avtorjem", je prepričan. Državni sekretar na Ministrstvu za kulturo Anton Peršak je nato težavo opredelil širše. "Vse manj berejo tako imenovani izobraženci," je dejal, a povečuje se izposoja v knjižnicah. Povedal je, da samo Ministrstvo za kulturo ne more doseči veliko brez sodelovanja drugih resorjev in seveda politike v celoti. "Kot skupnost pa lahko preživimo le kot narod knjige in s pozitivnim odnosom do dediščine, še posebej do jezika."

Endre Farkas in Carolyn Marie Souaid

Na odprtju 20. slovenskih dnevov knjige so razglasili nagrajence natečaja Društva slovenskih pisateljev in Sodobnosti za kratko zgodbo in esej. Nagrado za najboljši esej je prejel Tomaž Pavčnik, za najboljšo kratko zgodbo pa Natalija Šimunović Cilenšek. Nato pa sta gosta iz Kanade, Endre Farkas in Carolyn Marie Souaid, jud in kristjanka, po rodu iz Libanona prebrala Kocbekovo pesem Blagoslovljen, saj ju je prav poezija Edvarda Kocbeka seznanila s Slovenijo in njenimi avtorji. Življenje v Kanadi pa sta predstavila skozi pesem Made in Canada.

Odprtje sta glasbeno zaokrožila Jadranka Juras in Milan Stanisavljević.

Foto: Katja Cingerle



Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh