Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Objavljeno pismo ne ustreza izvirniku

Za vas piše:
K. C.
Objava: 14. 10. 2015 / 10:37
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:26
Ustavi predvajanje Nalaganje

Objavljeno pismo ne ustreza izvirniku

Štirje kardinali so zanikali podpis pod objavljeno pismo, namenjeno papežu, kardinal Pell pa zanika istovetnost z izvirnikom.
V javnosti se je pojavilo pismo 13 podpisanih kardinalov, ki je bilo poslano papežu Frančišku in je kritično obravnavalo nekatere teme in postopke sinode. Vatikanski tiskovni predstavnik p. Federico Lombardi pa je na tiskovni konferenci 13. oktobra dejal, da so že štirje kardinali zanikali podpis pod pismo. To so bili Vingt-Trois, Scola, Piacenza in Erdő.

Omenil je tudi zatrjevanje kardinala Georgea Pella, ki pravi, da je bilo pismo namenjeno samo papežu, in ne javnosti, ki zanj ne bi smela izvedeti. Kardinal Pella trdi tudi, da objavljeno besedilo in podpisi pod njim ne ustrezajo izvirniku, torej tistemu, ki ga je prejel papež.

Lombardi je dejal, da namen pisma ni bil povzročiti razdor, objava pa prav gotovo. Zato je zbranim na tiskovnem uradu Svetega sedeža svetoval , naj sinodo spremljajo s pozitivne strani in naj se zaradi pisma ne vznemirjajo.

Novi Vatileaks?

Na objavo pisma se je v pogovoru za italijanski časopis Corriere della Sera odzval tudi prefekt Kongregacije za nauk vere, kardinal Gerhard Müller, ki je objavo obsodil in dejal, da bi moralo biti dejanje obravnavano pred sodiščem, saj je po njegovem mnenju tisti, ki je to storil, hotel ustvariti razdor in napetost. Kardinala, ki naj bi bil med podpisniki pisma, ni zmotila vsebina, temveč to, da je prišlo v javnost, kar je poimenoval kar kot novi Vatileaks.

Vir: Radio Vatikan, arhiv Družine

,

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh