Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Obogatili smo ponudbo v založbi Družina

Za vas piše:
Katja Cingerle
Objava: 12. 02. 2015 / 13:17
Oznake: Družba
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:22
Ustavi predvajanje Nalaganje
Obogatili smo ponudbo v založbi Družina

Obogatili smo ponudbo v založbi Družina

Z novimi knjigami smo dopolnili zbirke Sol zemlje, Sidro in V 30 sekundah, poleg tega pa smo zunaj zbirke izdali še eno duhovno knjigo.

V založbi Družina smo z novimi knjigami dopolnili zbirke Sol zemlje, Sidro in V 30 sekundah. Poleg tega pa smo zunaj zbirke izdali še eno duhovno knjigo.

V zbirki Sol zemlje smo izdali knjigo Skrivnost veselja, katere avtor je italijanski duhovnik Andrea Gasparino. pisec mnogih duhovnih knjig opisuje veselje, po katerem hrepenimo vsi, pa vendar je vse preveč depresije, saj si po Gasparinovem mnenju radost življenja kratimo kar sami. »Skrivnost veselja je v naših rokah, samo spoznati jo je treba. Spoznanja v tej knjigi so pomagala nam, lahko pomagajo vsem, ki jih sprejmejo z odprtim srcem. Veselje je za nas, kristjane, posebno poslanstvo, saj svet sprejema Kristusa po meri našega veselja. Predvsem bi vam rad položil na srce eno: ne iščite veselja, da bi v njem uživali, iščite ga zato, da bi ga lahko sejali med ljudmi." Skrivnost veselja prinaša odgovore, kako najti radost in kako jo ohraniti.

Afriški pregovor pravi: »Če nimaš veselja, pojdi in si ga kupi! Našel ga boš v 'požrtvovalnici'.«



V zbirki V 30 sekundah smo dodali kar dve novi knjigi. Tokrat bomo v pol minute šolarje poučevali, kaj se dogaja z našim planetom Zemlja in kako se je razvijala znanost od Starih Grkov pa do sedanjosti.


Bog je ustvari naš planet, toda ali ga poznamo? Kaj se dogaja v notranjosti zemlje, zakaj nastajajo vulkani, potresi, kako so nastale gore? Radovedni mladi raziskovalci bodo v živahnih in jasnih prikazih v knjigi Zemlja v 30 sekundah izvedeli marsikaj o našem planetu, znanje pa bodo poglabljali s kratkimi nalogami.


Kaj vse so že ugotovili, izumili in odkrili znanstveniki z vsega sveta, pa bodo otroci spoznali v knjigi Znanost v 30 sekundah. Mladi geniji in morda bodoči strokovnjaki na enem izmed predstavljenih področij se bodo sprehodili od matematičnih predstav v stari Grčiji, prek razsvetljenskih spoznanj iz kemije pa vse do zdaj. S kratkimi povzetki, navdušujočimi ilustracijami in vznemirljivimi preprostimi nalogami boste v pol minute spoznali, kako se je razvijala znanost. Genialne ideje so gonilo znanosti že vse od njenega začetka. Morda se vam bo ob prebiranju knjige takšna utrnila prav vašemu otroku.




Zbirka Sidro je bogatejša za novo delo judinje, spreobrnjene v krščanstvo, Edith Stein. Gre za knjigo Končna in večna bit, v kateri avtorica odgovarja na vprašanja o biti, bivanju, smislu biti, posameznikovi lastni biti, bivanju, duši … Pri tem predstavlja razmišljanje sv. Tomaža Akvinskega in svojega učitelja Edmunda Husserla, opira pa se tudi na filozofe in tako poskuša spojiti srednjeveško in moderno misel. S smislom biti se je Edith Stein dolgo ukvarjala, zato je Končna in večna bit s podnaslovom Poskus vzpona do smisla biti osrednje filozofsko delo njenega življenja.



Za konec pa predstavljamo še knjigo zunaj zbirk: Nebeška razodetja. V njej boste našli duhovne zapise sv. Brigite Švedske, sozavetnice Evrope in mistikinja iz 14. stoletja. Na začetku knjige spoznamo Brigitino življenje, njen odnos do Boga in nekaj njenih zunanjih doživetij. Podrobnejše podatke o tej svetnici pa je zapisal Robert Kralj v spremni besedi. Sicer pa je sv. Brigita Švedska brez dlake na jeziku grajala grešne cerkvene ustanove, ki so se oddaljile od vere, in jim s prikazom posmrtnega življenja prepričuje, naj se vrnejo na pota krščanske vere.





Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh