Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež Frančišek prejemnik nagrade Karla Velikega

Za vas piše:
STA
Objava: 23. 12. 2015 / 12:18
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:27
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež Frančišek prejemnik nagrade Karla Velikega

Nagrado od leta 1950 podeljujejo za posebne zasluge pri združevanju Evrope.

Papež Frančišek je prejemnik nagrade Karel Veliki 2016, je danes v nemškem mestu Aachen sporočil upravni odbor omenjene nagrade. Ob tem so še napovedali, da nagrade prihodnje leto ne bodo podelili v Aachnu, kot je običajno, ampak v Vatikanu. Po navedbah nemških medijev datum podelitve še ni določen.

»Evropska zveza je v minulih letih doživela krize in udarce. V tem času, ko številni državljani in državljanke Evrope iščejo svojo orientacijo, jim sveti oče Frančišek pošilja sporočilo upanja in jih vzpodbuja«, je v utemeljitvi zapisal upravni odbor. Dodali so še, da je papež »glas vesti«, ki opozarja, da morajo biti ljudje v središču, ter da je Evropa obvezana, da uveljavi mir, svobodo, pravo, demokracijo in solidarnost.

Nagrado Karel Veliki za leto 2015 je prejel predsednik Evropskega parlamenta Martin Schulz. Med dobitniki je tudi papež Janez Pavel II., ki je leta 2004 v Vatikanu prejel izredno nagrado Karel Veliki, medtem ko bo papežu Frančišku podeljena tradicionalna nagrada.

Nagrado Karel Veliki podeljujejo od leta 1950 za posebne zasluge pri združevanju Evrope. Papež Frančišek je 58. dobitnik te nagrade.

Foto: arhiv Družine (T.S.)

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Prenovljena v Gospodu
Duhovnost
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh