Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež med malimi mehiškimi bolniki

Objava: 15. 02. 2016 / 09:38
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:28
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež med malimi mehiškimi bolniki

Sveti oče je včeraj obiskal pediatrično bolnišnico v mehiški prestolnici.

Včerajšnji dan je papež Frančišek zaključil z obiskom pediatrične bolnišnice Federico Gómez v mehiški prestolnici Ciudád de México. Srečal se je z bolnimi otroki in njihovimi starši ter z osebjem bolnišnice, ki ji je poklonil sliko Marije z Detetom Jezusom slikarja Franca Fontanelle. Vse zbrane je tudi nagovoril, v ospredje pa postavil dve drži: zahvaljevanje in blagoslavljanje.



Sveti oče je spomnil na evangeljski odlomek, ki pripoveduje o Jezusu, ko je bil še zelo majhen. Nekega dne sta ga njegova starša, Marija in Jožef, nesla v tempelj, da bi ga darovala Bogu. Tam sta srečala starčka Simeona, ki je Jezusa takoj, ko ga je zagledal, z velikim veseljem in hvaležnostjo vzel v naročje in začel slaviti Boga. To, da je videl Jezusa, je v njem prebudilo dvoje: hvaležnost in željo po blagoslavljanju. »Simeon je dedek, ki nas uči dve temeljni življenjski drži: zahvaljevati se in blagoslavljati«, je povzel Frančišek.

Priznal je, da se tudi sam, pa ne samo zaradi let, čuti zelo blizu tema dvema držama: »Po eni strani, ko sem prestopil vrata in videl vaše oči, vaše nasmehe, vaše obraze, se je v meni pojavila želja po zahvaljevanju. Hvala za ljubezen, s katero ste me sprejeli; hvala, ker čutim ljubezen, s katero za vas skrbijo in vas spremljajo. Hvala za trud mnogih, ki delajo, kar je v njihovi moči, da bi lahko kmalu ozdraveli. Pomembno je, da čutite skrb in spremljanje, da se čutite ljubljeni in da si prizadevate na najboljši način ozdraviti«, pri čemer je papež vsem izrekel iskreno zahvalo.

Obenem pa jih sveti oče želi tudi blagoslavljati. »Želim prositi Boga, da vas blagoslovi, da spremlja vas in vaše domače, vse osebe, ki delajo v tej hiši in se trudijo, da tile nasmehi vsak dan rastejo«, je dejal in izpostavil številne osebe, ki ne le z zdravili, ampak s »terapijo ljubezni«, ki je zelo pomembna, pomagajo, da se čas v bolnišnici preživlja v veselju.

Spomnil je na Indijanca Juana Diega. Ko je njegov stric zbolel, je bil Juan zelo zaskrbljen in prestrašen. V tistem trenutku se mu je prikazala Guadalupska Devica in mu rekla: »Tvoje srce naj se ne vznemirja in naj te ne skrbi nobena stvar. Ali nisem tukaj jaz, ki sem tvoja Mati?«

»Imamo svojo Mater«, je zagotovil papež, »prosimo jo, naj nas izroči svojemu Sinu Jezusu.« Vse zbrane je povabil, da so zaprli oči in v trenutku tišine Marijo prosili za tisto, kar si želi njihovo srce, nato pa so skupaj zmolili Zdravamarijo.

Vir: Radio Vatikan
Foto: RV / ANSA

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Prenovljena v Gospodu
Duhovnost
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh