Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Postno branje

Za vas piše:
Katja Cingerle
Objava: 18. 02. 2016 / 11:57
Oznake: Družba
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:28
Ustavi predvajanje Nalaganje
Postno branje

Postno branje

Pri založbi Družina priporočamo, kaj brati v postnem času.

Pri založbi Družina smo izbrali knjige, ki vam lahko pomagajo pri poglobljenem razmišljanju v postnem času. V njih boste našli duhovne misli in premišljevanje o Jezusovem trpljenju in seveda križev pot. Nekaj namigov za branje v postnem času najdete tudi v članku Molimo in razmišljajmo križev pot. V komentarjih pa lahko predlagate še kakšno drugo, ki se vam zdi primerna za dneve pred veliko nočjo.

Rdeča na zlatem trgu

Kaj storiti, da bi ponovno dozorela govorica, s katero bi posredovali velikonočnega Kristusa? sprašuje Nataša Govekar patra Marka Ivana Rupnika v knjigi Rdeča na zlatem trgu. P. Rupnik odgovarja na mnoga vprašanja o odnosu med umetnostjo, vero in življenjem iz lastne izkušnje umetnika, teologa in duhovnega očeta. Med drugim razmišlja o tem, kako je prišlo do nasprotja med božjim in človeškim, med vero in znanostjo, kje veje Duh v današnjem času, kako bi sodobne cerkve lahko postale prostor, ki prinaša predokus preobraženega sveta in zakaj smo kristjani pripravljeni razpravljati, največji napor za nas pa je molitev.

Postni izleti

V knjigi Postni izleti se bomo odpravili na šest romanj po Sloveniji, vsako romanje nas popelje v drugo škofijo oziroma nadškofijo. Med potjo lahko molite križev pot, ki je dodan knjigi, pojete postne pesmi ali pa v miru razmišljate o svoji poti, veri in življenju.






Inigo

Roman Inigo opisuje duhovno pot Ignacija Lojolskega in rojstvo nove duhovne izkušnje. Ignacij je svojo duhovno transformacijo je doživljal kot posledico velike osebne krize. Ko je bil kot vojak ranjen, se je začel spraševati, kdo je on sam v odnosu do Kristusa, o katerem je bral na bolniški postelji. Poglabljal se je v odnos z Njim in v sebi doživel nova občutja. Začel se je odkrivati v drugačni luči, odpirati so se mu začeli novi pogledi na lastno življenje, tako zelo, da se je podal na pot, pot služenja Kristusu, na kateri je ostal vse življenje.

Kako uspeti v smrti

Fabrice Hadjadj s svojim razmišljanjem v knjigi Kako uspeti v smrti noče bralcu dati navodil, kako naj živi, kako naj se odloča ali kaj naj stori pred smrtjo, temveč ga hoče le spodbuditi k razmišljanju ali k dejanjem, na katere do zdaj ni niti pomislil. Nenehno uporablja besede igre in svoje misli ironično prikazuje. Kot je že njegovo življenje polno paradoksov, si jih z veseljem privošči tudi v knjigi. Prav takšen slog bralca vabi k nadaljnjemu branju, podajanju svojih misli in svojih »antimetod« za življenje.


Pogovori z Bogom

Pri povezanosti z Bogom vam lahko pomaga jo Pogovori z Bogom, v katerih se zaupamo Bogu, spregovorimo o svojih težavah, hrepenenju in vsakodnevnih skrbeh.






Križev pot s papežem Frančiškom

Molite križev pot s svetim očetom. V knjigi Križev pot s papežem Frančiškom, ki nosi podnaslov Kristusovo obličje, obličje človeka, skupaj s svetim očetom spremljajmo Jezusa na njegovi poti na Golgoto. Objavljena besedila so iz križevega pota, ki ga je vodil papež Frančišek v rimskem Koloseju 18. aprila 2014. Papež nam v knjižici razodeva skrivnosti zveličavnega trpljenja in nas vodi po pravi poti.




Sedem Jezusovih besed na križu

Globoko krščansko premišljevanje o zadnjih Jezusovih besedah pred smrtjo na križu najdemo v knjigi Sedem Jezusovih besed na križu, ki jo je napisal kardinal Godfried Dannells. V knjigi obravnava resno, poglobljeno razmišljanje o velikem tednu, na koncu katerega nas čaka veselje – velika noč.




Velikonočni prti

V postnem času se pripravljamo na veliko noč, ko se bomo veselili Jezusovega vstajenja in svoje domove praznično okrasili. V knjigi Velikonočni prti boste našli ideje za vzorce, primerne za prte, ki jih boste položili na praznično mizo.





Prva velika noč

Naj vaši otroci spoznajo skrivnost velike noči na igrivo - skozi naloge iz knjižice Prva velika noč, v kateri bodo našli tudi nalepke.

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh