Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

S Slovensko kalvarijo skozi križev pot

Za vas piše:
K. C.
Objava: 14. 03. 2019 / 08:41
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 11.04.2019 / 09:45
Ustavi predvajanje Nalaganje

S Slovensko kalvarijo skozi križev pot

V postnem času je Založba Družina izdala knjižico s križevim potom Slovenska kalvarija.
V postnem času je Založba Družina izdala knjižico s križevim potom Slovenska kalvarija. V njej Janez Juhant ob postajah razmišlja o trpljenju Slovencev.

»V Tvojem križu, Gospod so predniki iskali moč in upanje. Ti si jih spremljal na kalvarijo in jih hrabril v njihovih križih, jim vlival upanje, da so ostali zvesti tudi do smrti, ko je njihova kri napojila slovensko zemljo,« je zapisal v uvodu. »Pogled na križ Tvojim učencem krepi vero, da je tudi ta krvava daritev blagoslov za Slovenijo. Zato s krščansko solidarnostjo spremljamo trpine na njihovem križevem potu, da bi prek njih tudi mi okrepili vero in upanje za prihodnje rodove. Ti, Križani, si stal ob strani rojakom in s Teboj hodimo za njimi tudi danes po zahtevni poti slovenske kalvarije, da bi nam krepil srca za sočutje in usmiljenje s trpečimi in zapostavljenimi. Prosimo Te, naj ta nedoumljiva in vse človeške meje presegajoča daritev v srcih poraja novo upanje za Slovenijo.«

Bralce nagovarjajo tudi črno-bele fotografije iz slovenske zgodovine in z motivi trepeče in žalujoče Marije. Edina barvna fotografija v knjižici prikazuje Okno upanja: Vstali Kristus po Mariji objema pokojne in žive Slovence v domovini in zamejstvu, ki ga lahko občudujemo v cerkvi Janeza Krstnika v Kočevski Reki.

Naj bo Križev pot Slovenska kalvarija Vam in vsem, ki ga bomo molili, v blagoslov, rajnim rojakom v spomin, vsem živim pa opomin!

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh