Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Svetniško življenje skozi strip

Za vas piše:
Katja Cingerle
Objava: 07. 09. 2016 / 10:00
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 28.10.2021 / 10:08
Ustavi predvajanje Nalaganje

Svetniško življenje skozi strip

Založba Družina je izdala dva čudovita barvna stripa, in sicer o sv. Ignaciju Lojolskem in o sv. Frančišku Asiškem.

Za ljubitelje stripa in življenjepisov svetnikov je Založba Družina izdala dva čudovita barvna stripa, in sicer o sv. Ignaciju Lojolskem in o sv. Frančišku Asiškem.

Strip o Frančišku Asiškem se začne s Frančiškovim rojstvom in konča z njegovo smrtjo. Mlad Frančišek se je rad zabaval in si želel zemeljske slave, razmetaval je očetov denar. Bojeval se je in sanjal o vojaški slavi. Ob vrnitvi v Assisi pa je zbolel. Takrat je spoznal, da želi služiti Gospodu. Odšel je v Cerkev, kjer mu je Jezus dejal, naj popravi njegovo Cerkev, fizično in duhovno. Začel je živeti skromno in ponižno, oznanjal je evangelij in imel vedno več somišljenikov. Napisal je pravila novega – frančiškanskega – reda, ki mu ga je odobril papež.



Ignacij Lojolski se je rodil v plemiški družini in bil deležen viteške vzgoje in izobrazbe dvornega paža. Želel si je slave in ugleda. Postal je eden od namestnikovih konjenikov. Pridružil se je obrambi Pamplome, ki so jo hoteli zavzeti Francozi, in bil v boju hudo ranjen. Med okrevanjem je bral Sveto Pismo in življenjepise svetnikov, kar je v njem vzbudilo željo, da bi tudi sam živel svetniško. Spoznal je, da se po razmišljanju o posvetnih stvareh počuti praznega, ko pa razmišlja o božjih, čuti notranjo tolažbo, mir in veselje. Ko je ozdravel, je romal v Jeruzalem.

Kupi v trgovini

Frančišek Asiški
Za otroke
14,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh