Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Teden Karitas z dobrodelnim koncertom

Za vas piše:
Katja Cingerle
Objava: 24. 11. 2014 / 08:59
Oznake: Družba, Duhovnost
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:20
Ustavi predvajanje Nalaganje

Teden Karitas z dobrodelnim koncertom

»Nobena skupnost, niti nobena družina ni popolna in idilična.«

Začel se je teden Karitas, katerega geslo je letos V družini sem doma, opozarja na stiske, s katerimi se spopadajo slovenske družine. Na Slovenski karitas ugotavljajo, da so stiske (poleg pomanjkanja materialnih sredstev) nemalokrat tudi nematerialne, povezane z duševnim in telesnim zdravjem, poklicno preobremenjenostjo staršev, osamljenostjo otrok in starejših, zasvojenostjo in nasiljem. »Nobena skupnost, niti nobena družina ni popolna in idilična. Vse družine so poleg osebnih stisk, ki so neizogibnem v vsakem življenju, pod hudim pritiskom globalizacije, individualizacije, potrošništva in v zadnjih letih še negotovosti zaradi gospodarske in vrednostne krize. Karitas vidi družino kot ljubečo, spoštljivo, vzgojno in ustvarjalno temeljno skupnost, v kateri se razvijajo in živijo osnovne oblike solidarnosti, ki se še posebej kažejo v skrbi za otroke, invalidne, bolne in starejše,« so zapisali na spletni strani Slovenske karitas.

Večinoma se pomoč Slovenske karitas nanaša na materialno plat, vendar poskuša pomagati tudi z različnimi programi pomoči zasvojenim in njihovim svojcem, s preventivnimi programi za otroke in mladino ter s široko dejavnostjo župnijskih karitas pri medgeneracijski skrbi za starejše in pri naravni in drugih nesrečah.

Teden Karitas ni namenjen le zbiranju sredstev, temveč je hkrati tudi teden veselja in zahvale za delo, ki ga opravlja Slovenska karitas. Pri tem jim pomaga več kot 9.400 prostovoljcev.

Glavni dogodek v tem tednu je dobrodelni koncert Klic dobrote, ki bo v sredo v Celju. Spremljali ga bo mogoče tudi na RTV Slovenija, Radiu Slovenija (I. program) in Radiu Ognjišče. Na koncertu bo Slovenska karitas zbirala sredstva za družine v stiski. Med koncertom pa boste lahko darovali tudi tisti, ki se koncerta ne boste udeležili. Lani so s podobnim koncertom zbrali 154.000 evrov, sicer pa z zbranimi sredstvi na koncertu in v akcijah Klica dobrote materialno pomoč vsako leto prejme več kot 22.000 družin po vsej Sloveniji. Letošnji koncert bo organiziran že 24-ič.

Pred koncertom bo romanje na Ponikvo. Ob 11h se bo začela molitev, po njej pa bo ob 12h maša, ki jo bo daroval predsednik Slovenske karitas in upokojeni koprski škof Metod Pirih.

Poleg omenjenih dogodkov pa škofijske in župnijske karitas pripravljajo še veliko drugih dogodkov po vsej Sloveniji, kot so dnevi odprtih vrat, delavnice in razne dejavnosti. Škofijska karitas Ljubljana organizira tudi kulturne prireditve in medgeneracijske delavnice.

Celoten seznam dogodkov si preberite tukaj.

Kupi v trgovini

Evangeliji
Sveto pismo
4,80€
Nalaganje
Nazaj na vrh