Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Tinka in Neža o knjigi Tinka na kvadrat

Objava: 23. 01. 2015 / 11:33
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:22
Ustavi predvajanje Nalaganje

Tinka in Neža o knjigi Tinka na kvadrat

Posneli smo predstavitveni filmček o knjigi Tinka na kvadrat, ki jo je napisala Mateja Gomboc. Oglejte si ga!

POVEZAVA NA FILMČEK

Knjiga Tinka na kvadrat pisateljice Mateje Gomboc je namenjena otrokom med 9. in 14. letom starosti. V njej spoznavamo Tinko iz 5. razreda, ki sklene, da bo dolgčas preganjala s skrivnim detektivskim življenjem, nato pa še tako, da bo kot svetovalka pomagala ljudem v stiski. Od tod ime Tinka na kvadrat - Tinka detektivka in Tinka svetovalka.

Skozi kratka poglavja, ki jih je ilustrirala Kristina Krhin, spoznavamo Tinkine razburljive prigode, ki se bi lahko dogodile vsakemu izmed bralcev. Knjiga otrokom na zabaven način posreduje življenjske modrosti, velik poudarek pa je pisateljica namenila tudi izpiljenemu jeziku. Gombočeva, ki je po poklicu profesorica slovenščine in avtorica več učbenikov, je v besedila vpletla številne nove besede, ki jih bralec spoznava v kontekstu in si tako bogati besedni zaklad.

Knjiga je tudi interaktivna: Poleg tega, da so ponekod razmišljanja Tinke izpisana z lepo otroško pisavo, so bralci povabljeni, da Tinki pomagajo in dopišejo svoje predloge, kako bi rešili zagato ali kaj bi kupili za darilo ... 

Knjigo sta za filmček prebrali in predstavili Kristina Nartnik in Neža Rihar. Snemali smo v knjigarni Družina v Zavodu sv. Stanislava v Šentvidu nad Ljubljano, posnetek pa je naredila Tina Varesko iz Socialne akademije. Oglejte si ga pod opisom knjige ali s klikom na to povezavo

Mateja Gomboc bo gostja naslednjega srečanja Bralnih mišic, ki bo v soboto, 7. februarja, ob 10. uri v galeriji Družina (Krekov trg 1, Ljubljana). 

 

Kupi v trgovini

Evangeliji
Sveto pismo
4,80€
Nalaganje
Nazaj na vrh