Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Verske skupnosti v Franciji želijo okrepljeno varnost

Za vas piše:
K. C.
Objava: 27. 07. 2016 / 09:33
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:30
Ustavi predvajanje Nalaganje

Verske skupnosti v Franciji želijo okrepljeno varnost

Predstavniki verskih skupnosti v Franciji so se sestali s francoskim predsednikom Hollandom.

Foto: EPA

Predstavniki krščanske, muslimanske, judovske in budistične verske skupnosti v Franciji so se danes, 27. julija, dan po napadu v katoliški cerkvi na severu Francije, sestali s francoskim predsednikom Francoisom Hollandom in se zavzeli za okrepljeno varovanje verskih objektov.

Hollande je srečanje z voditelji glavnih verskih skupnosti v državi sklical dan potem, ko sta dva napadalca med jutranjo mašo vdrla v cerkev v mestu Saint-Etienne-du-Rouvray na severu države in prerezala vrat 86-letnemu duhovniku. Odgovornost za napad je prevzela skrajna skupina Islamska država.

Predsednik Francoske škofovske konference kardinal Andre Vingt-Trois je pohvalil harmonični odnos med francoskimi verskimi skupnostmi. »Ne smemo se pustiti spustiti v politične igre Daesha, « je dejal in dodal, da Islamska država želi, da bi otroci iste družine bili eden proti drugemu.

»Zelo si želimo, da bodo naša mesta čaščenja pod trajnim okrepljenim varovanjem,« pa je po srečanju s Hollandom dejal vodja islamske skupnosti v Franciji Dalil Boubakeur. V imenu muslimanov v Franciji izrazil globoko žalost po napadu in ga opisal kot »bogoskrunstvo, ki je v nasprotju z vsemi nauki naše vere«.

Vir: BBC, STA

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh