Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Zakaj verujem?

Za vas piše:
K. C.
Objava: 15. 09. 2016 / 08:09
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:31
Ustavi predvajanje Nalaganje

Zakaj verujem?

Ste se kdaj vprašali, zakaj verujete? Na to in druga vprašanja o katoliški veri odgovarja v knjigi Zakaj verujem? teolog Scott W. Hahn.
Ste se kdaj vprašali, zakaj verujete? Na to in druga vprašanja, vsakdanje ugovore in pomisleke glede katoliške veroizpovedi odgovarja v knjigi Zakaj verujem? ameriški teolog Scott W. Hahn. Razloge za verovanje smiselno izpeljuje iz Svetega pisma, lastnih doživetij in izkušenj drugih spreobrnjencev, pa tudi iz naravne znanosti. Pokazati hoče, da si razum in razodetje nista nasprotna, temveč skupaj verodostojno dokazujeta Božji obstoj.

Razloge za vero v Jezusa Kristusa je Scott W. Hahn razdelil na naravne, svetopisemske in kraljevske.

»Namen in naslov te knjige je pred mnogimi stoletji določil apostol Peter v svojem prvem pismu, ko je rekel: 'Vedno (bodite) pripravljeni na odgovor vsakemu, ki vas sprašuje za razlog upanja, ki je v vas, vendar krotko in obzirno' (1 Pt 3,15) … A čeprav so Božje skrivnosti nedoumljive in neizčrpne, jih lahko vseeno spoznavamo, ker je tako hotel Bog sam. Prav zato se nam je razodel v svetopisemskih knjigah in se nam razodeva v stvarstvu, ki je 'knjiga narave'.«

Scott W. Hahn je teolog, priljubljen govornik, profesor in pisatelj. Po svojem spreobrnjenju in prestopu iz prezbiterijanske v katoliško Cerkev je svojo pozornost namenil raziskovanju apostolskih očetov in po njihovem zgledu postal ognjevit apologet, tj. zagovornik katoliške vere. Njegovi najpomembnejši sta Jagnjetova večerja o zakramentu svete evharistije in Vse poti vodijo v Rim, pričevanje Scotta in njegove žene o njuni poti do katoliške vere. Obe knjigi sta izšli v slovenščini pri Založbi Družina.


Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh