Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Zaročencem na poti v zakon

Za vas piše:
K. C.
Objava: 19. 06. 2017 / 10:47
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:36
Ustavi predvajanje Nalaganje

Zaročencem na poti v zakon

Pri Založbi Družina je izšla knjižica Cerkvena poroka.
Od pomladi do jeseni zvonijo poročni zvonovi. Hkrati pa se marsikateri pari odločajo za skupno življenje. Njim bo v pomoč priročnik za pripravo na poroko Cerkvena poroka, ki je izšel pri Založbi Družina v sodelovanju z Uradom za družino Nadškofije Ljubljana. Besedilo ima imprimatur Nadškofije Ljubljana.

V knjižici Cerkvena poroka zaročenci najdejo duhovno razlago zakramenta zakona in informacije, ki jim bodo pomagale pri pripravi na poročni obred (poročna obljuba, potek obreda, priporočena Božja beseda). Pomembno za bodoče zakonce so tudi poglavje o poslanstvu krščanskih zakoncev in vabila mladoporočencema, naj se dejavno vključita v cerkveno občestvo. Knjižica je primerna tudi kot darilo ob poroki.

Uvodno spremno besedo je zaročencem namenil ljubljanski nadškof metropolit Stanislav Zore. V uvodu je med drugim zapisal: »Ljubezen, ki dobi konkretno obliko v zakonu, sklenjenem pred drugimi (z vsemi obveznostmi, ki izhajajo iz tega), je izraz in dokaz za 'da' brez pridržkov in omejitev. Ta 'da' pomeni drugemu zagotoviti, da se bo na to lahko vedno zanesel in da nikoli ne bo zapuščen.«

Kupi v trgovini

Kako zagovarjati vero brez povzdigovanja glasu
Družbena vprašanja
19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh