Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Zlata hruška za Družino

Za vas piše:
K. H.
Objava: 26. 11. 2015 / 18:38
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:26
Ustavi predvajanje Nalaganje
Zlata hruška za Družino

Zlata hruška za Družino

Ob petem »mini jubileju« priznanj zlata hruška med nagrajenci tudi tri knjige založbe Družina.

Na knjižnem sejmu v Cankarjevem domu je bil danes, v četrtek, 26. novembra, med drugimi knjižnimi dogodki in praznovanji tudi praznik zlatih hrušk. Mestna knjižnica Ljubljana, Pionirska – center za mladinsko književnost in knjižničarstvo ter Slovenska sekcija IBBY sta v Kosovelovi dvorani petič podelili znak za kakovost in priznanja za mladinsko literaturo – poimenovali so jih zlata hruška. Med 26 založbami in 129 knjigami je bila nagrajena tudi založba Družina za tri knjige: mladinski roman Vango ter dve knjigi iz zbirke Znanost za najmlajše: Znanost v 30 sekundah in Zemlja v 30 sekundah.

Nagrado je prevzel urednik knjižnega programa David Ahačič. Voditeljica prireditve Carmen I. Oven je predstavnikom založbe ob prevzemu nagrade postavljala simpatična vprašanja, povezana z založbo ali nagrajenimi knjigami. »Kakor da bi se pri vas čas ustavil, saj z vsem, kar obstaja, opravite v vsega polovici minute. Nam lahko poveste v 30 sekundah, s čim bi nas presenetili, če bi čas raztegnili na celo minuto?« je vprašala predstavnika Družine in Ahačič ji je spretno odgovoril: »Če v 30 sekundah iz otrok napravljamo znanstvenike, potem bi, če bi imeli še pol minute časa več, iz njih delali modrece, svetnike in junake.« Program ob podelitvi zlatih hrušk so glasbeno popestrili člani skupine Katalena.


David Ahačič je z odgovorom, kaj bi naredili v dodatnih 30 sekundah, osupnil voditeljico, rekla je le: "Dajte jim še teh 30 sekund!" (foto Ksenja Hočevar)


Direktor založbe Tone Rode in urednik David Ahačič zadovoljna z nagrado in pravo rumeno hruško na stojnici Družine.
.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh