Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Znan je program papeževega obiska v Assisiju

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 05. 09. 2016 / 07:35
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:31
Ustavi predvajanje Nalaganje

Znan je program papeževega obiska v Assisiju

Ekumenska molitev, branje mirovne poslanice in spomin na žrtve vojn po vsem svetu.

Papež Frančišek se bo 20. septembra na molitvenem srečanju za mir v Assisiju sestal z ekumenskim patriarhom Bartolomejem I. iz Carigrada, z anglikanskim primasom nadškofom Justinom Welbyjem in s sirskim pravoslavnim patriarhom Ignatiusiom Aphremom II. V Vatikanu so že objavili program dogodka, ki se ga bodo udeležili tudi predstavniki judovstva, islama in japonskega budizma.



Po navedbah iz Vatikana se bodo predstavniki krščanskih veroizpovedi popoldne zbrali pri ekumenski molitvi v baziliki sv. Frančiška, osrednjem svetišču znamenitega mesteca v italijanski pokrajini Umbriji. Nekrščanske delegacije bodo medtem molile na drugih krajih. Nazadnje se bodo vsi skupaj zbrali na trgu pred cerkvijo, kjer bodo prisluhnili branju mirovne poslanice in počastili spomin na žrtve vseh vojn, ki divjajo po svetu. Ob tem bo papež Frančišek pripravil tudi nagovor.

Kot sporočajo iz Vatikana, bo papež v Assisi odpotoval s helikopterjem 20. septembra dopoldne. Na športnem igrišču Migaghelli ob baziliki sv. Marije Angelske bodo papeža sprejeli asiški škof msgr. Domenico Sorrentino, predsednica dežele Umbrija Catiuscia Marini, prefekt Perugie Raffaele Cannizzaro in županja Assisija Stefania Proietti.

Po skupnem kosilu vseh udeležencev srečanja in nekaterih žrtev vojn v minoritskem samostanu je predvideno krajše srečanje svetega očeta z voditelji drugih delegacij. Takoj po prebrani mirovni poslanici se bo Frančišek vrnil v Vatikan.

Tokratno molitveno srečanje za mir obeležuje 30. obletnico prvega tovrstnega srečanja, ko je papež Janez Pavel II. leta 1986 v Assisi povabil voditelje različnih verstev, da bi skupaj molili za mir v svetu. Srečanje prirejajo na pobudo Skupnosti sv. Egidija, letos na temo: Žeja po miru. Vere in kulture v dialogu.

Vir: Kathpress / RV
Foto: arhiv Družine (T.S.)

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh