Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Praznovanje pete obletnice ustanovitve Škofije Murska Sobota

Objava: 08. 04. 2011 / 07:47
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Praznovanje pete obletnice ustanovitve Škofije Murska Sobota

V stolnici sv. Nikolaja v Murski Soboti so v četrtek, 7. aprila, zvečer slovesno praznovali 5. obletnico ustanovitve Škofije Murska Sobota. Maševal je kardinal dr. Franc Rode, pri oltarju pa so se mu pridružili domači škof dr. Peter Štumpf, mariborski pomožni škof dr. Jožef Smej, prekmurski rojak, vodstvo škofije in dekani.

V stolnici sv. Nikolaja v Murski Soboti so v četrtek, 7. aprila, zvečer slovesno praznovali 5. obletnico ustanovitve Škofije Murska Sobota. Maševal je kardinal dr. Franc Rode, pri oltarju pa so se mu pridružili domači škof dr. Peter Štumpf, mariborski pomožni škof dr. Jožef Smej, prekmurski rojak, vodstvo škofije in dekani, spodaj v cerkvi pa številni duhovniki, redovniki in redovnice ter verno ljudstvo.

Kardinala Rodeta, somaševalce in navzoče je na začetku maše pozdravil škof Štumpf. Visokemu gostu iz Rima se je zahvalil za vse, kar je naredil za Prekmurje in murskosoboško škofijo.

Za njim je spregovoril škof Smej, ki je stolnico sv. Nikolaja imenoval – po Plečnikovi oceni – prava katedrala, povabil pa zlasti k pogostemu prejemanju zakramenta sprave.

Kardinal Rode je v svojem govoru zlasti poudaril pomen ustanovitve škofije v Murski Soboti kot »novega duhovnega središča«. Vse v škofiji je povabil k pričevanju za Jezusa Kristusa, živi in trdni veri ter negovanju dragocenih narodnih, kulturnih in drugih izročil. Moč za to naj črpajo iz evharistije.

Ob koncu maše je stolnemu župniku Tomislavu Šantaku v spomin na svoj obisk izročil veliko svečo s svojim grbom in geslom Stati inu obstati.

Mašo v čast sv. Ceciliji je pel zbor iz župnije Ljutomer. Ob koncu se je vsem navzočim zahvalil generalni vikar Franc Režonja in jih povabil k pogostitvi na trgu pred stolnico.

Program slovesnosti je pripravil ljutomerski dekan Andrej Zrim.

Kupi v trgovini

Potovanje duše k Bogu
Filozofija in esejistika
5,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh