Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Dve redovni hiši v Rimu v izolaciji zaradi koronavirusa

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 23. 03. 2020 / 09:31
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 23.03.2020 / 14:33
Ustavi predvajanje Nalaganje

Dve redovni hiši v Rimu v izolaciji zaradi koronavirusa

V Italiji zaradi okužbe doslej umrlo najmanj 50 duhovnikov.

Foto: splet

Na širšem območju Rima sta dve redovni hiši zaradi številnih okužb s koronavirusom v popolni izolaciji, so po navedbah avstrijskega Kathpressa ob koncu tedna sporočili z zdravstvene službe italijanske pokrajine Lacij. V redovni hiši Angelskih sester sv. Pavla (Suore angeliche di San Paolo) je okuženih 19 od 21 redovnic, v Grottaferrati pa je testiranje v Inštitutu hčera sv. Kamila (Figlie di San Camillo) po navedbah časnika Corriere della Sera pokazalo kar 60 okužb; dve sestri so morali prepeljati v bolnišnico. Številne redovnice iz omenjenega inštituta so delale v bolnišnicah in so medicinsko dobro podkovane, zato še ni povsem jasno, kako je lahko prišlo do tako množičnega širjenja okužbe. Kot poročajo italijanski mediji, pa obe redovni hiši med seboj nista imeli stikov.

V pokrajini Lacij je bilo do petka zabeleženih več kot 1.000 okužb s koronavirusom, od tega se jih dobra polovica zdravi v bolnišnici, okoli 10 % na intenzivni negi. Zaradi koronavirusne bolezni je umrlo 43 oseb, ozdravelo jih je 53.

Do včeraj zaradi okužbe z virusom umrlo najmanj 50 katoliških duhovnikov

Do nedelje, 22. marca, pa je v Italiji zaradi okužbe s koronavirusom umrlo najmanj 50 duhovnikov. Mnogi med njimi so se okužili, ker so želeli stati ob strani ljudem v stiski. Zgolj v petek in soboto so med duhovniki zabeležili kar deset smrtnih primerov zaradi koronavirusa. Večina jih je zaradi starosti sodila v rizično skupino oseb, ki bi se morale posebej varovati pred okužbo. V škofiji Parma pa je pred dnevi umrl tudi 55-letni duhovnik, ki se je z virusom najverjetneje okužil pri eni od obolelih upokojenk.

Večino umrlih zaradi virusa še vedno beležijo v italijanski škofiji Bergamo, kjer je umrlo že 17 duhovnikov, skupno pa je zabeleženih okoli 6.000 primerov okužb.

Kupi v trgovini

Beseda za na pot
Duhovnost
7,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh