Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Indija znova dosegla žalosten koronarekord

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 05. 05. 2021 / 10:33
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 06.05.2021 / 12:42
Ustavi predvajanje Nalaganje
Indija znova dosegla žalosten koronarekord

Indija znova dosegla žalosten koronarekord

V preteklem dnevu je za koronavirusno boleznijo umrlo 3.780 ljudi.

Indija se trenutno sooča s hitrim naraščanjem števila novih okužb FOTO: Vatican Media

V Indiji so zabeležili novo rekordno število umrlih zaradi koronavirusne bolezni v enem dnevu, poroča STA. Po podatkih tamkajšnjega ministrstva za zdravje je v preteklem dnevu zaradi okužbe z novim virusom umrlo 3.780 ljudi. V istem časovnem obdobju so zabeležili tudi 382.000 novih okužb, od začetka epidemije pa 20,6 milijona, s čimer se Indija znova uvršča na drugo mesto za ZDA.

Strokovnjaki sicer ocenjujejo, da je število okuženih in mrtvih še precej višje od uradnih podatkov, saj imajo ljudje v nekaterih delih države precej težav, da sploh pridejo do testiranja na okužbo z novim virusom. Številni ljudje, posebej na podeželju, umirajo doma, in ti primeri po poročanju tujih tiskovnih agencij niso zajeti v uradno statistiko.

Indijska centralna banka je danes sprostila za 5,6 milijarde evrov ugodnih kreditov za proizvajalce cepiv, bolnišnice in druge zdravstvene ustanove, s čimer naj bi po besedah guvernerja banke Shaktikante Dasa olajšali dostop do nujne zdravstvene oskrbe.

V državo prihaja mednarodna pomoč

Indija se trenutno sooča s hitrim naraščanjem števila novih okužb, od konca marca so jih potrdili okoli osem milijonov. Glavnega krivca vidijo v novi različici novega koronavirusa ter sprostitvi ukrepov za zajezitev epidemije. To je obremenilo že sicer močno podhranjen zdravstveni sistem v državi, ki se zdaj sooča s pomanjkanjem postelj, zdravil in medicinskega kisika. Bolniki v New Delhiju in drugod zaradi prenapolnjenosti bolnišnic umirajo pred bolnišnicami.

Kot poroča spletni portal Vatican News, pa ob vedno hujši koronakrizi v Indiji v državo zdaj prihaja tudi mednarodna pomoč: včeraj je prispela pošiljka medicinske opreme iz Združenih držav Amerike, v kateri je tudi 545 koncentratorjev kisika. Pomoč Indiji so obljubili tudi iz Združenega kraljestva, Francije in Nemčije.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh