Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Janez Cigler Kralj ostaja minister

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 19. 03. 2021 / 05:53
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 19.03.2021 / 06:23
Ustavi predvajanje Nalaganje
Janez Cigler Kralj ostaja minister

Janez Cigler Kralj ostaja minister

Interpelacijo je podprlo 38 (opozicijskih) poslancev, 44 jih je bilo proti.

Janez Cigler Kralj je skozi razpravo ponovno zavrnil vse očitke. FOTO: Tamino Petelinšek/STA



Enako kot v ponedeljek ministrica za izobraževanje, znanost in šport dr. Simona Kustec je včeraj (pravzaprav danes, saj se je 66. izredna seja državnega zbora po več kot 16 urah in pol razprave končala danes ponoči ob 2.45) tudi minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Janez Cigler Kralj uspešno prestal interpelacijo in ostaja trdno v ministrskem stolčku.

Kako so glasovali poslanci?

Interpelacijo, pod katero so se podpisale opozicijske stranke LMŠ, SD, Levica in SAB, je podprlo 38 poslancev teh strank, nasprotovalo ji jih je 44 (poleg koalicijskih poslancev tudi predstavnika narodnih manjših in glavnina DeSUS), vzdržali pa so se ali bili odsotni poslanci SNS in Jurij Lep, ki zapušča poslansko skupino DeSUS. Da bi bila interpelacija uspešna, bi jo moralo podpreti vsaj 46 poslancev.
_ _ _

SORODNE VSEBINE:

Na obisku pri družini ministra Janeza Ciglerja Kralja

Komentar: Nekaj naukov (ne)iskrene afere

Minister Janez Cigler Kralj o interpelaciji [VIDEO]

Porast števila okužb v domovih za starejše
_ _ _


Pobudniki interpelacije očitali, minister zavračal

Pobudniki interpelacije so ministru očitali neodgovorno delo med epidemijo novega koronavirusa na področjih domov za starejše, delovnih mest in socialnega dialoga, kot sporno pa ponovno izpostavili tudi dodelitev razpisnih sredstev ministrstva Zavodu Iskreni, s katerim je Janez Cigler Kralj (NSi) v preteklosti sodeloval. Minister je med razpravo vse očitano zavračal.

Zahvala socialnim partnerjem za sodelovanje

V sklepnem nastopu pred poslanci je glede rednega testiranja na okužbo z novim koronavirusom poudaril, da je 19. novembra, takoj po znanih ugotovitvah glede kakovosti hitrih testov, pozval vodstva domov za starejše k testiranju zaposlenih. Rdeče cone so začeli vzpostavljati nemudoma in brez odlašanja. Zavrnil je tudi očitke o slabem socialnem dialogu in se zahvalil socialnim partnerjem za sodelovanje v zahtevnih časih.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh