Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Je mogoče prižgati luč v temnem svetu?

Za vas piše:
Katja Cingerle
Objava: 19. 06. 2020 / 11:58
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 09.11.2023 / 10:42
Ustavi predvajanje Nalaganje

Je mogoče prižgati luč v temnem svetu?

V romanu Kar ni pekel se je avtor podal v mafijski svet, v pekel na Zemlji. Je mogoče tak kraj spremeniti?

Alessandro D‘Avenia, doktor klasične književnosti, je pri založbi Družina izdal že tri romane. V romanu Bela kot mleko, rdeča kot kri (2011) brezskrbno odraščanje prekine bolezen, Stvari, ki jih nihče ne ve (2012) je od očeta zapuščeno dekle negotovo stopalo v življenje.

V najnovejšem Kar ni pekel pa se je podal v mafijski svet, v pekel na Zemlji. Je mogoče kraj, kjer vladata nasilje in beda, spremeniti ali je najbolje le zbežati stran?

Duhovnik (don) Pino Puglisi meni, da lahko v temni svet prinese nekaj luči. To ni le lik iz knjige, temveč resnična osebnost. Bil je profesor na gimnaziji, ki jo je obiskoval tudi D'Avenia, in je povezoval oba svetova, temnega in svetlega. Dijake iz urejenega dela mesta je povabil, da so mu pomagali pri delu z otroki iz Brancaccia. Tam je namreč ustanovil mladinski center Oče naš, da bi otroke rešil z ulice. V romanu za animatorja povabi tudi sedemnajstletnega Federica in mu s tem odpre oči, obenem pa mu postavi življenje na glavo.

Knjigo lahko naročite po telefonu 01/360-28-28, e-naslovu narocila@druzina.si ali v naši spletni trgovini. Lahko pa nas tudi obiščete v eni od petih Družininih knjigarn po vsej Sloveniji.

Kupi v trgovini

Oče, zgodi se tvoja volja
Molitveniki
1,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh