Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Junaški oznanjevalec Jezusa

Jože Pavlič
Za vas piše:
Jože Pavlič
Objava: 04. 05. 2017 / 08:30
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:35
Ustavi predvajanje Nalaganje

Junaški oznanjevalec Jezusa

Brat Yun je iz ljubezni do Božjega Sina prestal najhujše strahote, grožnje in ponižanja v kitajskih zaporih.
Kitajec brat Yun je iz ljubezni do Božjega Sina prestal najhujše strahote, grožnje in ponižanja v kitajskih komunističnih zaporih.

Založba Družina je leta 2014 izdala knjigo z naslovom Nebeški človek o kitajskem spreobrnjencu evangeličanu bratu Yunu. Iz hrvaščine jo je v slovenščino prevedel Janko Žagar, ki je tudi povabil omenjenega kitajskega laiškega misijonarja na obisk v Slovenijo.

Pričevanje o strahotah zaradi oznanjevanja vere

Pri nas bo v več krajih pričeval o svojem spreobrnjenju, strahotah, ki jih je pod komunizmom preživel na Kitajskem zaradi oznanjevanja vere. Govoril bo predvsem o tem, kako mu je Jezus dajal moč, da je zmogel preživeti, kar je s človeškimi močmi nemogoče: najhujše oblike zaničevanja in poniževanja v zaporih, mučenje z udarci po vsem telesu, tudi z električno palico, dokler ni padel v nezavest, izsiljevanje in prilizovanje, nato pa grožnje in posmehovanje paznikov ter maščevanje oblasti, ker se jim ni uklonil.

Post in neomajna vera

Yun je na vse te in druge oblike nasilja do najhujšega trpinčenja odgovoril s 74-dnevnim postom brez hrane in vode, predvsem pa z neomajno vero v Jezusa Kristusa, nenehnim širjenjem njegove besede, zapisane v Svetem pismu, in prepričanjem, da ga bo Jezus rešil. Nazadnje ga tudi je, ko je neviden odšel iz celice z železnimi vrati in mimo več straž iz enega najbolj varovanih zaporov v Zhengzhou v kitajski provinci Henan. Vrata so se mu kar sama odpirala. Dogodilo se mu je podobno kot apostolu Petru, ko mu je Jezus dal spoznati, da bo rešen iz ječe, poprej pa mu je ozdravil zaradi mučenja in pretepanja polomljene noge. Uspelo mu je, trdi, da po božji volji, zapustiti Kitajsko; z ženo Deling, sinom Izakom (prišel bo z njim v Slovenijo) in hčerko Yilin danes živi v Nemčiji in oznanja evangelij po vsem svetu.

Prepričljiv oznanjevalec

Yun je zmogel vse to prestati, ker je tako trdno veroval v Jezusa Kristusa. Kot član na Kitajskem prepovedane »hišne cerkve« je neustrašno širil njegov nauk po vsej državi in ga ni pri tem nič ustavilo. Moč za to je dobil, ko je videl, da je Jezus čudežno ozdravil na smrt bolnega očeta in je vsa družina (mama je že prej) začela verovati vanj. Bil je tako prepričljiv oznanjevalec, da se je ob njegovih besedah, predvsem pa zgledu veliko ljudi spreobrnilo. Prav tako veliko zapornikov in paznikov, ko so videli, da ga tudi najhujše oblike nasilja nad njim ne morejo streti. Dogajali so se številni čudeži.

Postal je državni sovražnik številka ena, tajna policija mu je bila stalno za petami. Pri širjenju božje besede so ga prijeli več kot 30-krat, v zaporih je prebil več kot 3700 dni.

»Pavel 21. stoletja«

Zaradi njegove evangeljske gorečnosti – že do prvega Svetega pisma je prišel na čudežen način – mu pravijo »Pavel 21. stoletja«. Vzdevek »Nebeški človek« je dobil, ker mu je med preganjanjem kristjanov prišlo na misel, da je zbrane vernike opozoril na nevarnost s tem, ko je vpričo tajne policije vzkliknil: »Jaz sem nebeški človek!«

Ta človek – brat Yun – bo od 8. do 14. maja med obiskom v Sloveniji pričeval o svojem spreobrnjenju, o nečloveških mukah, ki jih je prestal z božjo pomočjo, o svojem sedanjem oznanjevanju Jezusovega nauka po svetu, prizadevanju za širjenje evangelija tudi med muslimane in budiste (gibanje Nazaj v Jeruzalem). Kdaj in kje, objavljamo posebej. Že sedaj pa toplo povabljeni, da mu prisluhnete, pa tudi, da preberete njegovo knjigo Nebeški človek, ki jo je v ponatisu (prva izdaja je že pošla) izdala založba Družina in bo na voljo tudi v krajih, kjer bo gostoval brat Yun. Čudovito resnično zgodbo kitajskega kristjana Yuna, kot piše v podnaslovu knjige.

Kdor bo želel, bo brat Yun na srečanjih tudi molil zanj, za ozdravitev njegovih notranjih ran, hudih bolezni in velikih življenjskih težav.

Ne zamudite enkratne priložnosti za srečanje s Kitajcem bratom Yunom, velikim oznanjevalcem Jezusa Kristusa danes.

BRAT YUN, 8.–14. MAJ 2017

TOREK, 9. maja:
11.00–13.00: tiskovna konferenca in srečanje z novinarji v galeriji Družina
20.00: pričevanje v Mariboru v Zavodu Antona Martina Slomška

SREDA, 10. maja:
20.30: Študentski dom
sv. Vincencija – srečanje s študenti

ČETRTEK, 11. maja:
19.00: predstavitev knjige Nebeški človek pri svetem Jožefu v Ljubljani, pričevanje

PETEK, 12. maja:
20.00: Komenda, srečanje in pričevanje v Kulturnem domu

SOBOTA, 13. maja:
20.00: cerkev sv. Mihaela, Grosuplje, srečanje z verniki

NEDELJA , 14. maja:
10.00: Moravče, pridiga pri sveti maši
18.00: Novo mesto Šmihel, pričevanje - Zavod Friderik Irenej Baraga

Kupi v trgovini

Kako zagovarjati vero brez povzdigovanja glasu
Družbena vprašanja
19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh