Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Komentar: 70 let

Za vas piše:
Tone Rode
Objava: 12. 05. 2021 / 09:15
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 01.07.2021 / 08:45
Ustavi predvajanje Nalaganje
Komentar: 70 let

Komentar: 70 let

Visok jubilej ali postaja na poti, kakor se vzame.

Tone Rode je direktor Družine. FOTO: Tatjana Splichal. 


70 let. Visok jubilej ali postaja na poti, kakor se vzame. Za človeka polnost odmerjenega časa na tem svetu, kot piše v psalmu: »Sedemdeset let je dni našega življenja, osemdeset, če smo krepki.«

Za skupnost ali organizacijo pa je to lahko šele začetek uresničevanja poslanstva, ki ga je prejela od Gospoda.

Jubilejno leto je čas za spomine, za hvaležnost, za veselje ob doseženih uspehih. In prav je tako. A takšen mejnik kliče k pogledu naprej. Kako zajeti več svežega zraka v pljuča. Več Svetega Duha v dušo in srce. Za prihodnjih 70 let.

Družina je vedno bila blizu ljudem. V nekdanjem totalitarnem režimu glas teh, ki niso imeli glasu. V 30 letih demokracije in samostojnosti pa glas razuma, svobode in odgovornosti, pravice, resnice in dialoga.

Kakšna naj bo Družina v prihodnosti? Inovativna, talentom vabljiva, družbeno odgovorna, tehnološko in organizacijsko napredna, prisotna na vseh platformah, od tiska in spleta do videa in zvoka.

Odpira naj realen pogled na svet. Samozavestno, verodostojno, z radostjo in spoštovanjem naj posreduje vrednote krščanstva in katoliške vere.

V vsem, kar dela, naj bo v zvesti službi Cerkve. Ustvarja naj skupnost, v kateri se bo vsak počutil spoštovanega in informiranega, duhovno in intelektualno obogatenega.

Z navdušenjem naj nagovarja tudi mlajše in sega dlje, do vseh ljudi, ki v stvarnosti slutijo odsev večnosti. Predvsem pa naj bo evangeljsko rodovitno občestvo različnih milostnih darov, različnih služb in del, v katerih pa je isti Duh, ki dela vse v vseh.

Vsi naši razvojni napori, od tednika, revij, druzina.si in aleteia.si do novih video in avdio oddaj, od knjižnega in romarsko-turističnega programa do organizacije dogodkov in srečanj, od naših aktivnosti na družbenih omrežjih do razvoja novih načinov komuniciranja, vse ima en sam namen: biti blizu ljudem tudi jutri ter jih na njim primeren način vabiti v osebno srečanje z Jezusom.

Tu nismo zato, da bi udobno sedeli v naročju matere Cerkve, temveč zato, da bi se misijonsko razdajali. Stremeti hočemo vse bolj tudi na obrobje, kamor nas vabi papež Frančišek, bližje tudi tem, ki še iščejo.

V navedenem psalmu, ki govori o človeški šibkosti, tudi piše: »Gospod, ti si naše prebivališče od roda do roda.«

Naj se Družini zgodi tudi v prihodnje po Božji besedi: »Daj nam spoznati, kako naj štejemo naše dneve, da pridemo do srčne modrosti.«

In še: »Milina Gospoda, našega Boga, naj bo nad nami; delo naših rok utrdi nad nami, delo naših rok zares utrdi.«

Tako bodi. Za novih rodovitnih 70 let. Amen.


Prispevek je bil najprej objavljen v novi številki tednika Družina (20/2021).

Preberite še: 
- Družina vstopa v 70. leto izhajanja [VIDEO]
- Pogovor ob vstopu v 70. leto izhajanja Družine [VIDEO]

Kupi v trgovini

Razprodano
Napolni srce
Drugi priročniki
19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh