Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Komentar: Na daljavo

Za vas piše:
Mojca Purger
Objava: 13. 11. 2020 / 10:16
Oznake: Družba, Duhovnost
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 13.11.2020 / 10:37
Ustavi predvajanje Nalaganje
Komentar: Na daljavo

Komentar: Na daljavo

Starši lahko otrokom pomagamo tako, da mi postanemo njihovi učitelji.

Zato, spoštovani kateheti, oprostite nam, če nam kakšna naloga za verouk uide ali če lekcijo predelamo malo po svoje. FOTO: arhiv Družine



V tem tednu se je znova začel pouk na daljavo za vse učence. Verouk na daljavo je tekel že kakšen teden več. V tokratni temi tedna v Naši družini smo za vas izbrskali nekaj ustvarjalnih pristopov h katehezi, še zlasti, ko gre za pripravo na birmo. Morda dobi še kdo kakšno idejo in nov zagon za oznanjevanje in reševanje nalog, ki nam jih pošiljajo naši kateheti.

Kot mama otrok, ki obiskujeta 3. in 5. razred, lahko iz prve roke povem, da breme skrbi za otrokovo izobraževanje ob šolanju na daljavo pade na ramena staršev. Otrok sam se ne bi znašel, ne bi vedel, kaj vse mora narediti, kaj šele, da bi skrbel za disciplino, da bi vse naloženo tudi naredil. Sprašujem se tudi o kakovosti znanja, ki je pridobljeno na ta način. Starši lahko otrokom pomagamo tako, da mi postanemo njihovi učitelji. Hkrati pa moramo seveda poskrbeti še za zdravo prehrano, dovolj gibanja na svežem zraku, pogosto smo še vzgojitelji predšolskim otrokom, pa seveda ne pozabimo, da imamo še vsak svojo službo.

Zato, spoštovani kateheti, oprostite nam, če nam kakšna naloga za verouk uide ali če lekcijo predelamo malo po svoje. Zelo bomo veseli dobronamernih spodbud in kakšne molitve, da zdržimo ta nori »koronačas«.
_ _ _

*Prispevek je uvodnik v Naši družini (46/2020), ki jo lahko prelistate TUKAJ.*

*Naša družina na facebooku TUKAJ.*
_ _ _

IZ PREJŠNJIH UVODNIKOV:

Komentar: Moč hvaležnosti

Komentar: "Takšno je življenje"

Komentar: Zidati na skali

Komentar: Razpoka

Kupi v trgovini

Novo
Skrita moč prijaznosti
Duhovna rast
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh