Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Križ SDM iz Paname v Lizbono

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 20. 11. 2020 / 10:02
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 20.11.2020 / 10:13
Ustavi predvajanje Nalaganje

Križ SDM iz Paname v Lizbono

Mladi Panamci bodo križ in Marijino ikono Portugalcem predali v Rimu, po papeževi maši v baziliki sv. Petra na nedeljo Kristusa Kralja.

FOTO: splet

V nedeljo bodo v Rimu mladi iz Paname izročili križ svetovnega dne mladih mladim s Portugalske, ki bo naslednja gostiteljica množičnega srečanja. Kot so sporočili iz Vatikana, je tradicionalna predaja v precej omejeni obliki predvidena ob sklepu slovesne svete maše s papežem Frančiškom, ki jo bo na letošnjo nedeljo Kristusa Kralja obhajal v baziliki sv. Petra. Majhna delegacije iz Paname, kjer je bil zadnji svetovni dan mladih v lanskem januarju, bo križ in Marijino ikono izročila portugalskim predstavnikom. Naslednji svetovni dan mladih pripravljajo spomladi 2023 v Lizboni.

Predaja križa je bila tradicionalno predvidena na letošnjo cvetno nedeljo na Trgu sv. Petra v Vatikanu, vendar je bila zaradi epidemije koronavirusa prestavljena na nedeljo Kristusa Kralja. Tudi srečanje v Lizboni je bilo z maja 2022 prestavljeno v leto 2023.

Poleg križa SDM od leta 2003 z mladimi po svetu potuje tudi Marijina podoba, kopija znamenite »Rešiteljice rimskega ljudstva«, ki jo hranijo v rimski baziliki Marije Snežne.

Kupi v trgovini

Beseda za na pot
Duhovnost
7,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh