Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Mladostnica izpred 2000 let zgled današnjim mladim

Za vas piše:
Klemen Čeligoj, K. C.
Objava: 15. 09. 2018 / 18:17
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 17.09.2018 / 07:25
Ustavi predvajanje Nalaganje

Mladostnica izpred 2000 let zgled današnjim mladim

V soboto, 15. septembra, se je v Stični opogumljalo dobrih pet tisoč mladih.

Tretjo soboto v septembru že tradicionalno tisoče mladih pot popelje vStično, na narodno srečanje katoliške mladine. V soboto, 15. septembra, se jezbralo dobrih pet tisoč mladih, ki jih je opogumljal svetopisemski stavek: »Neboj se!«, ki ga je angel izrekel Mariji. Čeprav je Marija živela pred 2000tisoč leti, je s svojim pogumom in zaupanjem Bogu odličen zgled tudi za vse mlade.Organizatorji so se posebej potrudili, da so Božjo mater približali mladimtako, da so v ospredje dali njeno mladost. 

»Gospod kliče z ljubeznijo«

Letošnje srečanje se je po dolgih letih začelo s skupnim uvodom na glavnemprireditvenem prostoru, kjer so se vsi udeleženci spet zbrali popoldne obvrhuncu festivala: maši. Somaševanje številnih duhovnikov in škofov je vodilškof Franc Šuštar, ki je poudaril, da brez Marijine privolitve danes verjetnonikogar od udeležencev ne bi bilo v Stični. 

»Tudimi smo nagovorjeni, poklicani od Boga osebno, po imenu. Ta nagovor je sočuten,lep in prijazen. Včasih se kdo boji, da bi ga Bog poklical, kot da bi mu hotelkaj vzeti ali ga okregati. Ne, Gospod kliče z ljubeznijo, kot smo bili nežnopoklicani danes v Stično. V Božjih besedah se čuti ljubeznivost, skrb inveselje nad srečanjem.«

Kot se tudi mi ustrašimo novih izzivov, se je Marija najprej ustrašila angelovenapovedi, je Dejal škof Šuštar, vendar je tvegala drugačno pot, kot jo je samanačrtovala.

Škof je naštel, kaj vse nas navdaja s strahom, vendar nismo sami, kajtiGospod tega ne bi dopustil. »Te strahove je potrebno ubesediti in se pogovarjati zBogom o teh strahovih. Saj nas Bog ne pričakuje, da prihajamo k njemu vsi lepiin popolni. Želi vedeti, česa nas je strah in pogovor o strahovih postanemolitev.«

Nikogar se nam pri tem ni treba bati

Marija je sprejela ponudbo. Ali jo zmoremo sprejeti tudi mi? »Danes tukaj vStični to lahko storimo, saj nam pri tem pomagajo bratje in sestre. Prosim vas,da bi imeli takšen pogovor z Gospodom, takšen klepet, prav vsak dan. Potem botudi v nas prebival Gospod, ki bo odvzemal strahove in nas odpiral tudi zadruge ljudi. Pokazal nam bo tudi, kaj lahko storimo ne le za sebe, pač pa tudiza svoje domače v družini, za svoje sošolce in sodelavce, za svoj kraj in zanašo državo. Kot je Marija nam prinesla Jezusa, ga tudi mi prinašajmo v vsekotičke, kjer živimo, v vse odnose, ki jih imamo z ljudmi in v vse našedelovanje. Nikogar se nam pri tem ni treba bati, saj je Gospod z nami.

Pestro raznovrstno dogajanje

Srečanje so popestrila številna pričevanja, delavnice, mladi pa so nastojnicah lahko spoznali različne organizacije, ki se ukvarjajo z mladinskopastoralo. 

Ton srečanju v Stični je dajal Stična bend, letos prvič njegova četrtageneracija. 

Več o narodnem srečanju mladih v Stičniboste lahko prebrali v naslednji številki tednika Družina. 

 

Kupi v trgovini

Prenovitev
Duhovna rast
21,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh