Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Odstopil prefekt vatikanskega Tajništva za komunikacijo

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 21. 03. 2018 / 12:07
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 22.03.2018 / 07:30
Ustavi predvajanje Nalaganje
Odstopil prefekt vatikanskega Tajništva za komunikacijo

Odstopil prefekt vatikanskega Tajništva za komunikacijo

Papež je sprejel odstop Daria Viganoja.

Prefekt vatikanskega Tajništva za komunikacijo, Dario Vigano, je odstopil s položaja. Kot so danes sporočili iz Vatikana, je papež Frančišek sprejel njegovo odstopno izjavo, ob tem pa je nanj naslovil posebno pismo. Številne kritike in polemike preteklih dni glede njegovega dela ogrožajo celotni projekt medijske reforme v Vatikanu, zato ponuja svoj odstop, je Vigano zapisal v pismu papežu Frančišku, ki so ga objavili v Vatikanu. Do imenovanja njegovega naslednika bo naloge prefekta opravljal dosedanji tajnik Tajništva za komunikacijo, Lucio Adrian Ruiz.



V preteklem tednu je prišlo do ostrih nasprotovanj proti vodji papeških komunikacij. Med uradno predstavitvijo knjižne zbirke o teologiji papeža Frančiška je Vigano prebral pismo Benedikta XVI., v katerem upokojeni papež projekt sicer pohvali, obenem pa odkloni prošnjo, da bi napisal uvod v zbirko. Šele kasneje je v javnost prišel tudi odlomek iz pisma, v katerem se Benedikt XVI. čudi, da pri projektu sodeluje tudi nemški teolog Peter Hünermann, ki ga obtožujejo številnih »protipapeških« kampanj.

Pri knjižni predstavitvi je Vigano prebral le začetne odstavke Benediktovega zapisa, takoj za tem pa je Tajništvo za komunikacijo objavilo fotografijo pisma, na kateri so bili nekateri deli zabrisani. Vigano je »selektivno« objavo sprva utemeljil z zasebno naravo pisma in zavrnil očitke o manipulaciji.

Vir: Kathpress
Foto: arhiv Družine (T.S.)

Kupi v trgovini

Beseda za na pot
Duhovnost
7,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh