Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež je maševal za duhovnika Hamela

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 13. 09. 2016 / 14:02
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:31
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež je maševal za duhovnika Hamela

Oče Jacques Hamel je bil žrtev terorističnega napada v Rouenu.

Papež Frančišek je danes obhajal spominsko bogoslužje za duhovnika Jacquesa Hamela, ki so ga konec letošnjega julija v severnofrancoskem mestu Saint-Etienne-du-Rouvray v bližini Rouena umorili islamski skrajneži. Sveto mašo z okoli 80 romarji iz nadškofije Rouen in njihovim škofom Dominiquom Lebrunom je daroval v kapeli Doma sv. Marte, bogoslužje pa je v živo prenašala tudi vatikanska televizija.

Kot je v nagovoru dejal sveti oče, je »moriti v imenu Boga hudičevo delo«. »Danes je več mučeniške smrti kot v časih prvih kristjanov. Kristjane danes po svetu pogosto ubijajo in mučijo zaradi njihove vere, ker nočejo zatajiti svojega Kristusa«, je še dejal papež Frančišek.

26. julija letos sta dva moška vdrla v katoliško cerkev v kraju Saint-Etienne-du-Rouvray, pet ljudi, ki so tam obhajali sveto mašo, vzela za talce in umorila 85-letnega duhovnika. Ko sta napadalca zapuščala svetišče, so ju policisti ustrelili. Odgovornost za napad je prevzela teroristična milica »Islamska država«.

Žalno bogoslužje za umorjenim duhovnikom so obhajali 2. avgusta v stolnici v Rouenu. Cerkev v Saint-Etienne-du-Rouvrayu naj bi bila po spokornem obredu 2. oktobra znova odprta za bogoslužja.

Vir: Kathpress / STA
Foto: splet

Kupi v trgovini

Vstopi v sveto pismo
Sveto pismo
27,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh