Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papeževa spodbuda pariškemu pohodu za življenje

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 15. 01. 2019 / 09:54
Oznake: Družba, Duhovnost
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 15.01.2019 / 11:38
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papeževa spodbuda pariškemu pohodu za življenje

Frančišek je poslal sporočilo udeležencem in prirediteljem 13. pohoda za življenje v Franciji.

Papež Frančišek je poslal sporočilo udeležencem in prirediteljem 13. pariškega pohoda za življenja, v katerem je zapisal, da zlo in zaničevanje življenja hodita z roko v roki. Francozi bodo svojo podporo življenju izkazali 20. januarja.

Pohod za življenje se je začel leta 1973 v Združenih državah Amerike kot miroljuben protestni shod, s katerim so udeleženci izrazili svoje nasprotovanje spremembam v zakonodaji glede opravljanja splava. Od tod se je razširil po vsej zemeljski obli, pohode v podporo življenju vsako leto prirejajo v številnih mestih po svetu. Parižani so s pohodi za življenje začeli leta 2005.

Papež: »Vse zlo na svetu je strnjeno v zaničevanju življenja«

Sporočilo papeža Frančiška je francoskim podpornikom življenja prenesel apostolski nuncij v Franciji, nadškof Luigi Ventura. Papež najprej prisrčno pozdravlja vse udeležence pohoda in jih spominja, da je »vse zlo na svetu strnjeno v zaničevanju življenja«.

V pričakovanju letošnjega pohoda prireditelji letošnjega dogodka, ki se ga bodo udeležili tudi številni znani katoličani, udeležence spominjajo, da »kljub poskusom trivializacije splava ta gesta resnično poskuša prebuditi vest civilne družbe. Pohod za življenje je poziv francoskim državljanom, naj bodo odprti za sprejemanje življenja in naj vztrajajo pri uveljavljanju ugovora vesti.«

Tradicionalni pohod tudi v Washingtonu

Kljub omejeni finančni podpori pa v petek na tradicionalnem pohodu za življenje več sto tisoč udeležencev pričakujejo tudi v ameriški prestolnici Washington. Kot so povedali prireditelji, se »na pohodih zbirajo že 45 let in bodo to storili tudi letos, ker želijo odpraviti kršenje človekovih pravic zaradi opravljanja splava«. Geslo letošnjega pohoda je »Unique From Day One: Pro-life Is Pro-science« (»Edinstven od prvega dne: podpora življenju pomeni podporo znanosti«) in želi v ospredje postaviti znanstveni napredek v zadnjih desetletjih. Ta dokazuje »človeškost nerojenega otroka od trenutka spočetja dalje«.

Vir: Vatican News
Foto: splet / Wikipedia

Kupi v trgovini

Duhovnik tretjega tisočletja
Pričevanja
15,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh