Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pariška stolnica Naše Gospe v otroških risbah

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 09. 06. 2020 / 10:31
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 09.06.2020 / 12:27
Ustavi predvajanje Nalaganje

Pariška stolnica Naše Gospe v otroških risbah

Več tisoč otrok je narisalo svoje videnje priljubljene pariške znamenitosti.

Foto: Vatican Media

Več kot 6.000 otrok iz številnih držav z vsega sveta je pariškemu nadškofu Michelu Aupetitu poslalo risbe svojega videnja znamenite pariške stolnice Naše Gospe, ki je bila lani aprila močno poškodovana v uničujočem požaru. Nadškof Aupetit je pod geslom »Draw me Notre-Dame« (Nariši me Notre Dame) lani pozval otroke, naj mu narišejo znamenito stolnico, »takšno, kakršno poznate, ali pa kakor si jo predstavljate«. Od 16. junija bo petdeset otroških risb razstavljenih na leseni ograji, ki obdaja gradbišče med obnovo poškodovane stolnice, poroča avstrijski Kathpress.

»Vi ste prihodnji odrasli, ki boste prihajali v obnovljeno stolnico Naše Gospe in njena vrata vam bodo na široko odprta,« se je nadškof Aupetit lani obrnil na otroke v starosti od 4 do 16 let. Poslana dela odsevajo močna čustva, ki jih je požar zanetil v otroških dušah, so sporočili s pariške nadškofije. Drugi del risb bo med 16. junijem in 4. julijem na ogled v Kolegiju sv. Bernarda.

Pripravljalna dela za obnovo stolnice so se po premoru zaradi epidemije koronavirusa znova začela pred približno mesecem dni. Francoski mediji pa so včeraj poročali, da bodo v teh dneh začeli z deli za utrditev cerkvenih obokov. Pri tem bo v naslednjih mesecih med drugim razstavljeno okoli 200 ton železnih okvirjev, ki so se v požaru delno stopili.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh