Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Portugalska: recikliran material za rožne vence SDM 2023

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 14. 04. 2021 / 07:39
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 14.04.2021 / 15:30
Ustavi predvajanje Nalaganje
Portugalska: recikliran material za rožne vence SDM 2023

Portugalska: recikliran material za rožne vence SDM 2023

Prireditelji svetovnega dna mladih v Lizboni skrbijo tudi za okolje.

FOTO: Vatican Media

Prireditelji svetovnega dna mladih 2023 v Lizboni imajo pred očmi tudi skrb za okolje: v luči Marijinega meseca maja so predstavili uradni rožni venec srečanja, ki so ga izdelali ob upoštevanju okoljevarstvenih meril, poroča spletni portal Vatican News.

Kot so pojasnili, bo rožni venec na voljo »v treh različicah, mlade pa naj bi spodbudil, da bi se med molitvijo spominjali duhovnosti portugalskega naroda v njegovem češčenju Marije«. Konkretno so oblikovali dve posebni različici, eno iz lesa in drugo iz 100-odstotno recikliraniega umetnega materiala, obe pa sta opremljeni s križem SDM in geslom prireditve »Marija je vstala in se v naglici odpravila« (Lk 1, 39).

Svetovni dan mladih v Lizboni naj bo resnično »srečanje za vse«

Na petih jagodah Očenaša je odtisnjen napis »SDM Lizbona 2023« v uradnih jezikih portugalščini, španščini, angleščini, francoščini in italijanščini. Tretji model rožnega venca je standardno leseno oblikovanje s križem SDM. Rožne vence ročno izdelujejo v nekem podjetju v Fatimi; za prvo pošiljko rožnih vencev iz umetnega materiala je bilo recikliranih okoli 175.000 plastičnih zamaškov. Škatlice za rožne vence so izdelane iz recikliranega kartona, zapisi na njih pa so tudi v Braillovi pisavi za slepe in slabovidne ter s simboli za osebe, ki imajo težave z branjem – s ciljem, da bi bil svetovni dan mladih v Lizboni resnično »srečanje za vse«.

Rožni venci bodo v prodaji od 15. aprila, že zdaj pa jih je mogoče rezervirati pri posameznih škofijskih organizacijskih odborih SDM, so sporočili prireditelji na Portugalskem. 1. maja bo na spletu molitveni dogodek, ki naj bi mlade z vsega sveta povezal z mladimi na Portugalskem. Ob rožnem vencu bo mladim na voljo tudi knjižica s skrivnostmi rožnega venca, ki bo vse vabila k molitvi, premišljevanja v luči SDM pa predstavljajo pot duhovne priprave na veliki dogodek. Maja bodo omenjena premišljevanja na spletu na voljo tudi v avdio-različici in v znakovnem jeziku.

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh