Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Postne duhovne vaje za papeža bo vodil benediktinski opat

Za vas piše:
M. Š.
Objava: 28. 02. 2019 / 09:57
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 28.02.2019 / 11:52
Ustavi predvajanje Nalaganje

Postne duhovne vaje za papeža bo vodil benediktinski opat

P. Bernardo Francesco Maria Gianni je opat pri Sv. Miniatu al Monte v Firencah.

Postne duhovne vaje za papeža in rimsko kurijo bo letos vodil benediktinski opat Bernardo Francesco Maria Gianni. Kot poroča Radio Vatikan, se bodo udeleženci v domu duhovnih vaj v Aricci zbrali med 10. in 15. marcem, naslov postnih premišljevanj pa bo »Mesto gorečih želja. Za velikonočne poglede in dejanja v življenju sveta«. P. Bernardo Francesco Maria Gianni je član reda benediktinskih menihov gore Oliveto, znanih kot olivetanci, in je opat v opatiji Sv. Miniata al Monte v Firencah.

Duhovne vaje se bodo začele v nedeljo, 10. marca, ob 16. uri. Od ponedeljka do četrtka bodo udeleženci prisluhnili dvema meditacijama na dan, prva bo dopoldne ob 10.00, druga pa popoldne ob 16.30. Zadnji dan duhovnih vaj, v petek, 15. marca, bo meditacija samo dopoldne. Vsak dan se bo začel s sveto mašo in se sklenil z večernicami in evharističnim čaščenjem.

Bernardo Francesco Maria Gianni bo predstavil deset meditacij z naslovi: Zato smo tukaj(nedelja), La Pirove sanje in Tukaj smo, da s svojim dihom poživimo žerjavico (ponedeljek), Sedanjost sramote, krvi, brezbrižnosti in Se spomnite? (torek), Goreče želje in Njegovi prapori miru in prijateljstva (sreda), Stisnimo si roko in Z zvezdami bom posul noč (četrtek), ter Mesto, postavljeno na gori (petek).

Bernardo Francesco Maria Gianni se je rodil leta 1968 v Pratu. Od leta 2009 je prior samostana sv. Miniata, od leta 2015 pa opat. Bil je eden od članov pripravljalnega odbora za peti narodni simpozij Cerkve v Italiji, ki je leta 2015 zasedal v Firencah in gostil tudi papeža Frančiška.

V času postnih duhovnih vaj sveti oče ne bo imel nobene avdience, niti splošne avdience v sredo, 13. marca, na šesto obletnico svojega pontifikata.

Vir: Radio Vatikan
Foto: Vatican Media

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh