Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Postne duhovne vaje: papež sodelavcem podaril knjigo

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 19. 02. 2021 / 13:47
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 01.03.2021 / 10:10
Ustavi predvajanje Nalaganje
Postne duhovne vaje: papež sodelavcem podaril knjigo

Postne duhovne vaje: papež sodelavcem podaril knjigo

Člani rimske kurije letos nimajo skupne priprave na veliko noč.

FOTO: Vatican Media

Tradicionalne postne duhovne vaje za papeža in člane rimske kurije v začetku postnega časa so letos zaradi epidemije koronavirusne bolezni odpovedane, sveti oče pa je svoje sodelavce povabil, naj v času, ki je predviden za to pripravo na velikonočne praznike, torej v tednu med 21. in 26. februarjem, zanje poskrbijo osebno. V ta namen je vsakemu izmed njih podaril knjigo z naslovom »Naj ti bo Gospod pri srcu« in jim na ta način izrazil svojo bližino, poroča spletni portal Vatican News.

Poleg knjige, ki jo je uredil jezuit p. Daniele Libanori, eden izmed rimskih pomožnih škofov, so člani rimske kurije od papeža prejeli tudi posebno pismo, v katerem vsakogar izmed njih povabi, naj glede na to, da letos ne morejo moliti skupaj, opravijo duhovne vaje, kjer bo zanje najbolj primerno. Papež v pismu sodelavce vabi k povezanosti v molitvi in izrazi svoje prepričanje, da bo podarjena knjiga vsem pomagala v duhovnem življenju. »Povezani smo v molitvi drug za drugega,« papež Frančišek sklene svoje sporočilo članom rimske kurije.

Rokopis iz 17. stoletja

Avtor omenjene knjige je »učitelj Sv. Bartola«, menih iz samostana z istim imenom. Izredno star rokopis, ki verjetno sega v 17. stoletje, so odkrili na enem izmed bolšjih trgov v Ferrari. Gre za nekakšno zbirko zapisov na posameznih listih v cerkveni latinščini; po mnenju p. Libanorija so to osebni zapiski, ki jih je učitelj samostana sv. Bartola pripravil za različne učence. Vsebujejo številne meditacije in zapise z mnogimi svetopisemskimi povezavami, v njih pa lahko vidimo, tako p. Libanori, »modrost zdrave pameti«, ki je prav tako zanimiva. V knjigi je tudi kratka razprava o glavnih grehih.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh