Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Posvetitev cerkve v Stožicah

Za vas piše:
K. C.
Objava: 16. 05. 2016 / 09:55
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:29
Ustavi predvajanje Nalaganje
Posvetitev cerkve v Stožicah

Posvetitev cerkve v Stožicah

Na binkošti je nadškof Zore posvetil svetišče in oltar cerkve Svetega Duha v stoženski župniji kip sv. Janeza Pavla II.

Na binkoštno nedeljo, 15. maja, je ljubljanski nadškof metropolit Stanislav Zore z blagoslovljeno vodo, oljem krizme in kadilom slovesno posvetil svetišče in oltar župnijske cerkve Svetega Duha v župniji Ljubljana Stožice ter kip sv. Janeza Pavla II. v kapeli.

Slovesnosti sta se udeležila tudi stoženski župnik Sebastjan Cerk in prvi župnik Tomaž Nagode, ki je sodeloval pri njeni ustanovitvi in jo vodil med letoma 1976 in 2008. Leta 1994 je bila nova cerkev s pastoralnim centrom dokončana, blagoslovil pa jo je nadškof Šuštar. Ob poplačilu dolgov pa je postala dom vernikov, kot je pri pridigi dejal nadškof Zore.



»Božji Duh naj vas nauči jezika ljubezni, kajti v ljubezni moremo postajati eno, da bi mogli biti priče njegovega evangelija in Očetove ljubezni do vsakega človeka. Naj vas nauči jezika edinosti, ki ne razdvaja, ne ločuje, ampak povezuje, združuje, kakor smo slišali, da ste združeni z različnih koncev naše domovine,« je povedal nadškof.



Pri maši so peli pevci mešanega župnijskega zbora pod vodstvom Mojce Sušnik ob spremljavi orkestra glasbenikov SNG Opere in baleta Ljubljana s solisti Marto Močnik Pirc, Barbaro Sorč, Martinom Sušnikom in Lukom Ortarjem ter domači otroški zbor ob župnikovi spremljavi na kitari.



Prav župnija Stožice je pred 20 leti gostila papeža Janeza Pavla II.

Več o dogodku si boste lahko prebrali v naslednji številki Družine, ki bo izšla 19. maja (let. 65, št. 21).


Kapela Janeza Pavla II.

Foto: Tatjana Splichal

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh