Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Taizejsko srečanje mladih v Torinu prestavljeno

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 13. 08. 2020 / 08:23
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 13.08.2020 / 12:53
Ustavi predvajanje Nalaganje

Taizejsko srečanje mladih v Torinu prestavljeno

Mladi romarji se bodo v piemontski prestolnici zbrali leto dni pozneje, med 28. in 31. decembrom 2021.

Foto: arhiv Družine

Zaradi koronakrize je 43. evropsko taizejsko srečanje mladih ob prelomu leta prestavljeno za leto dni. Kraj srečanja ostaja isti, mladi se bodo zbrali v italijanskem Torinu, novi termin pa je določen od 28. do 31. decembra 2021, so v dogovoru s taizejsko skupnostjo sporočili iz torinske nadškofije.

Prireditelji svojo odločitev utemeljujejo s pojasnilom, da morajo biti okoliščine za romanje mladih čim varnejše za vse udeležence. Ena izmed značilnosti taizejskega silvestrskega srečanja je, da družine gostiteljice ponudijo prenočišča mladim romarjem, ki se na kraju srečanja zberejo iz vse Evrope. Srečanja, ki ga vsakokrat priredijo v drugem evropskem mestu, se vsako leto udeleži okoli 20.000 mladih.

Tokrat je bil izbran Torino, ker je tam doma zelo močno ekumensko gibanje, so zapisali prireditelji. Prestolnica italijanske pokrajine Piemont je vabilo za srečanje izdala že leta 2017, in sicer v ekumenskem duhu: skupaj so ga pripravili voditelji valdencev, baptistov, romunske pravoslavne Cerkve, luteranskih evangelikalcev, adventistov in tudi tamkajšnji katoliški nadškof, Cesare Nosiglia.

Kupi v trgovini

Beseda za na pot
Duhovnost
7,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh