Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Tarča nestrpnosti tudi Zavod Živ!m

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 04. 02. 2021 / 14:29
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 04.02.2021 / 17:18
Ustavi predvajanje Nalaganje
Tarča nestrpnosti tudi Zavod Živ!m

Tarča nestrpnosti tudi Zavod Živ!m

V zavodu tovrstna dejanja neznancev obsojajo in jih označujejo za nesprejemljiva.

Tudi Zavod Živ!m je bil tarča nestrpnosti neznancev. FOTO: FB Zavod Živ!m



Medtem ko so opozicijski poslanci, tudi zaradi dodelitve sredstev z javnega razpisa tudi Zavodu Iskreni, s katerim je svojčas sodeloval minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Janez Cigler Kralj, zoper njega vložili interpelacijo, so se neznanci v noči na torek znesli nad izložbo in vhodom v prostore Zavoda Iskreni in ju popacali z napisom »Korupcija?« in s kljukastimi križi. Vandalizem obravnava tudi policija.

V zavodu so dogodek pripisali dlje trajajočemu političnemu in medijskemu podpihovanju nestrpnosti do njega, pri sodelavcih in prostovoljcih pa se zato pojavljata okrepljena tesnoba in strah. »Želeli bi si, da bi se ljudje, predvsem pa politiki in mediji, zavedali, kam pelje zavajajoča in krivična obravnava nevladne organizacije in kakšne psihične posledice pušča na zaposlenih, prostovoljcih in tistih, ki se naših programov udeležujejo,« so zapisali v Zavodu Iskreni.


Vandali so popacali izložbo in vhod v prostore Zavoda Iskreni. FOTO: Twitter/Martin Nahtigal


Zavodu Iskreni so odločno podporo in sočutje izrekli tudi v Zavodu Živ!m in obsodili popolnoma nedopusten vandalizem neznancev, ki je po njihovem posledica javnega nasprotovanja nekaterih politikov Zavodu Iskreni. »Od vseh, ki so v zadnjem času sramotili in poniževali Zavod Iskreni, bi pričakovali javno opravičilo, saj je očitno, da je diskriminiran zaradi svojih vrednot, kar bi moralo biti v naši družbi nedopustno,« so zapisali v Zavodu Živ!m.

In bili nato, dva dni po vandalizmu nad Zavodom Iskreni, tudi sami tarča nestrpnosti neznancev, ki so njihovo informativno tablo prelepili z napisom »Patriarhat«. V zavodu tovrstna dejanja obsojajo in jih označujejo za nesprejemljiva. »Poleg tega, da so odraz diskriminacije in nespoštovanja človekovih pravic (spoštovanje drugače mislečih in ljudi z drugačnimi vrednotami), v družbi širijo strah in nelagodje, kar povečuje napetost. Skrbi nas, kakšna družba postajamo. Takšna ravnanja nas opominjajo, da moramo še bolj zavzeto slediti našemu poslanstvu. Dejanje smo prijavili pristojnim organom,« je sporočila ekipa Zavoda Živ!m.
_ _ _

SORODNE VSEBINE:

Komentar: Nekaj naukov (ne)iskrene afere

Društvo DIŽ podprlo ministra in Zavod Iskreni

Minister Janez Cigler Kralj o interpelaciji [VIDEO]

Tudi civilna pobuda Prebudimo Slovenijo podprla ministra

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh