Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V Rimu pričakujejo kardinala Pella

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 28. 09. 2020 / 09:20
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.09.2020 / 05:42
Ustavi predvajanje Nalaganje

V Rimu pričakujejo kardinala Pella

Prvi Pellov obisk v Vatikanu po oprostilni sodbi v letošnjem aprilu.

Foto: arhiv Družine

Avstralski kardinal George Pell, nekdanji prefekt Tajništva za ekonomijo, naj bi v naslednjih dneh obiskal Rim. Kot je ob koncu tedna poročala ameriška katoliška informacijska mreža CNA/EWTN, naj bi 79-letni kardinal v Evropo priletel v torek, 29. septembra. To bo prvi Pellov obisk v Vatikanu po oprostilni sodbi v letošnjem aprilu, odkar se je leta 2017 vrnil v Avstralijo, kjer se je na sodišču zagovarjal zaradi obtožb spolnih zlorab mladoletnikov.

Avstralsko sodišče je kardinala Pella zaradi zlorab obsodilo na šestletno zaporno kazen in nekdanji vatikanski prefekt je več mesecev preživel v zaporu. V letošnjem aprilu je tamkajšnje vrhovno sodišče obsodbo preklicalo, Pell pa odtlej prebiva v svoji nekdanji nadškofiji, v avstralskem Sydneyu.

Po navedbah spletnega portala National Catholic Register naj bi kardinal Pell v rimski kuriji znova prevzel številne naloge, ki mu jih bo zaupal papež Frančišek. V Vatikanu naj bi ostal več mesecev, morda bo celo nadaljeval delo kot član tamkajšnjih dikasterijev in neuradno pomagal pri nekaterih vidikih finančne reforme.

Do vrnitve v rodno Avstralijo je bil kardinal Pell tudi član Sveta kardinalov svetovalcev, ki papežu svetujejo pri reformi rimske kurije. Frančišek Pella globoko spoštuje ter ceni njegovo odkritost in poštenost. Po oprostilni sodbi je papež poudaril, da si ne želi izpraznjenja Pellovih prostorov v Rimu, s čimer je jasno izrazil svojo željo, da bi se kardinal nekega dne vrnil v Vatikan.

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh