Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kardinal Pell se veseli velikonočnih praznikov

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 08. 04. 2020 / 07:56
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 12.05.2020 / 08:25
Ustavi predvajanje Nalaganje
Kardinal Pell se veseli velikonočnih praznikov

Kardinal Pell se veseli velikonočnih praznikov

Oprostilna sodba po obtožbi spolnih zlorab: »Molitev je bila zame ves čas globok izvir moči.«

Foto: Vatican Media

»Zelo se veselim, da bom spet lahko zasebno daroval sveto mašo. Zelo dolgo časa je minilo od zadnje, zato bo to posebej velik blagoslov,« je po 405 dnevih, preživetih v zaporu, v pogovoru za ameriško katoliško agencijo CNA dejal avstralski kardinal George Pell, ki je včeraj končno zakorakal na prostost. Čas za rešetkami je izkoristil kot »dolge duhovne vaje« ter kot priložnost za premislek, pisanje in predvsem molitev. Pell je bil zaprt od prvih obtožb zaradi spolnih zlorab mladoletnikov, včeraj pa ga je avstralsko vrhovno sodišče oprostilo vsakršne krivde. Prejšnje odločitve sodišča so nekateri mednarodni mediji označili kot pravosodni škandal in »lov na čarovnice pri nedolžnem človeku«.

Kardinal Pell je v pogovoru za CNA povedal, da je bila molitev v tem času zanj nenehno globok izvir moči, vključno z molitvami drugih ljudi: »Neizmerno sem hvaležen vsem, ki so v teh težkih časih molili zame in mi na ta način zelo pomagali.« Število pisem in razglednic, ki jih je v zaporu prejel od avstralskih vernikov in podpornikov z vsega sveta, je »resnično osupljivo in vsem bi se rad iz srca zahvalil«.

Kardinal je pojasnil, kako je ves čas ohranjal vero, da bo nekoč oproščen, kljub temu pa ni želel biti preveč optimističen. Razglasitev razsodbe vrhovnega sodišča je spremljal prek televizijskega zaslona v strogo varovanem zaporu Barwon. Odločitve se je seveda neizmerno razveselil, vzklike navdušenja pa je slišal tudi iz sosednjih zaporniških celic.

Kardinal se je po oprostilni sodbi umaknil v samostan v Melbournu in tam v miru zaužil svoje prvo kosilo na svobodi. Že včeraj je povedal, da je zadovoljen, ker je bila končna razsodba vrhovnega sodišča razglašena prav v velikem tednu: »Velikonočno tridnevje, ki je osrednjega pomena za našo vero, bo zame letos še toliko bolj doživeto.«

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh