Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V soboto žalna slovesnost za žrtve v Genovi

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 17. 08. 2018 / 10:31
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 20.08.2018 / 12:17
Ustavi predvajanje Nalaganje

V soboto žalna slovesnost za žrtve v Genovi

Genovski nadškof kardinal Bagnasco se je srečal s svojci umrlih v tragični nesreči.

Jutri, v soboto, 18. avgusta, bo v italijanskem mestu Genova žalna slovesnost za žrtve tragične nesreče, ko se je dan pred praznikom Marijinega vnebovzetja v naseljenem delu mesta zrušil del viadukta. Slovesnost bo vodil genovski nadškof kardinal Angelo Bagnasco, prirejajo pa jo na mestnem sejmišču, eni največjih površin na tem območju. K slovesu doslej najmanj 38 žrtev po poročilih v italijanskih medijih sodeč pričakujejo več tisoč ljudi, ni pa še znano, ali se bo žalnega bogoslužja udeležil tudi italijanski predsednik Sergio Mattarella.


Za jutri je napovedan tudi narodni dan žalovanja, ki ga je po seji vladnega kabineta na prefekturi v Genovi oznanil predsednik italijanske vlade Giuseppe Conte.

V sredo popoldne pa je kardinal Bagnasco v genovski bolnišnici sv. Martina na oddelku intenzivne nege obiskal nekaj poškodovancev v torkovi nesreči. V tamkajšnji cerkvi, kjer v krstah ležijo posmrtni ostanki žrtev, se je srečal z njihovimi svojci. Kardinal je poskušal žalujočim vliti tolažbo in pokojnim izkazati še poslednjo čast, je poročala katoliška agencija SIR.

Žrtvam in njihovim svojcem je med opoldansko molitvijo angelovega češčenja na veliki šmaren sožalje izrekel tudi papež Frančišek in vernike pozval k molitvi za vse prizadete.

Vir: Kathpress
Foto: FB

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh