Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V Tokiu umrla 111-letna španska redovnica

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 07. 06. 2018 / 11:06
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 02.08.2018 / 12:00
Ustavi predvajanje Nalaganje

V Tokiu umrla 111-letna španska redovnica

Francozinja Andre Randon je s 114 leti in 4 meseci trenutno najstarejša redovnica na svetu.
Pred nekaj tedni je tik pred dopolnjenim 111. letom umrla ena izmed najstarejših redovnic na svetu. Kot je včeraj poročala katoliška agencija CNA, je španska misijonarka Victoria de la Cruz Garcia iz Kongregacije častitljivih sester Presvetega zakramenta in ljubezni do bližnjega v Tokiu v začetku tedna umrla zaradi odpovedi srca. Vodstvo kongregacije je vest o smrti potrdilo.

S. Victoria se je rodila 24. junija 1907 v Malagi. Leta 1936 je po dvomesečni plovbi s čezoceanko prispela na Japonsko, kjer je doživela drugo svetovno vojno ter napada na Hirošimo in Nagasaki. Do zadnjega je v tisku spremljala dnevno dogajanje, poleg španščine je govorila tudi angleško in japonsko. S. Victoria je doživela deset papežev in dve svetovni vojni.

Kot misijonarka je delala na številnih šolah na Japonskem, večkrat je bila tudi na položaju predstojnice svojega reda. Japonska vlada jo je odlikovala za njena prizadevanja. Pred smrtjo je bivala v domu za obubožane ženske.

Po navedbah spletnega portala katholisch.de pa je Francozinja s. Andre Randon iz reda vincencijank s 114 leti in 4 meseci trenutno najstarejša redovnica na svetu. Druga najstarejša je poljska sestra Cecylia Roszak s 110 leti in 3 meseci.

Vir: Kathpress
Foto: splet / Wikipedia

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh